Skip to main content

Drik vand og tab dig endnu mere

{snippet modul199}
 
{module 187}

Hvis du er på slankekur og drikker rigeligt med vand før hvert måltid, så taber du dig mere.

Jo mere vand du drikker, mens du er på kur, desto mere taber du dig.

Det viser et studie, hvor man i. flg. Brenda Davy, der er professor på Virginia Tech, bad deltagerne om at drikke vand inden måltiderne. Resultater var, at de tabte sig mere end de, der ikke drak inden måltidet.

Resultatet bekræftes af en række tyske ernæringseksperter, der har sammenlignet 11 tidligere undersøgelser om vægt og vandindtag. De var nemlig trætte af, at de ikke kunne give folk et klart svar, når de blev spurgt, om det var en fordel at drikke mere vand, når man er på kur.

Brenda Davy´s undersøgelse viste, at midaldrende og ældre, der drak to kopper vand før et måltid, i snit tabte to kilo mere end de, der ikke drak vand. Det bekræftes af en anden undersøgelse, der viser, at folk, der drak mere end en liter vand om dagen, tabte sig mere end de, der kun drak en liter eller mindre.

{module 205}

Forskerne ved imidlertid ikke, hvorfor vandindtaget har betydning for vægttabet. ”Vandet kan muligvis tage noget af sultfornemmelsen, så folk indtager færre kalorier,” siger Brenda Davy.

Ingen søde drikke

Rebecca Muckelbauer, der er forsker på Berlin School of Public Health, er enig i, at vandet muligvis tager noget af sultfornemmelsen, men hun peger også på, at vandet muligvis øger energiforbruget i kroppen, skriver American Journal of Clinical Nutrition.

Institute of Medicine anbefaler, at voksne kvinder og mænd indtager mellem 2,7 og 3,7 liter vand om dagen. Det kan både være gennem maden, som drikkevand eller andre drikkevarer.

Mens de eksperimentelle undersøgelser tyder på, at drikkevand kan øge et vægttab, så viser andre undersøgelser, at folk, der drikker meget vand ikke nødvendigvis er slankere end andre. Faktisk viser nogle undersøgelser, at overvægtige eller svært overvægtige voksne drak mere vand end normalvægtige, men det kan i.flg. forskerne skyldes, at de også indtager flere kaloriefyldte drikkevarer.

Samtidig har en undersøgelse vist, at kvinder, der drikker vand frem for søde drikke, har en lavere risiko for at udvikle diabetes og nyresten.