Skip to main content

Hypnose kan give dig sexlysten tilbage

{snippet modul199}
 
{module 187}

Har du mistet sexlysten efter at du er kommet i overgangsalderen - f.eks. på grund af hedeture - så kan hypnose måske være vejen tilbage til et godt sexliv.

Det viser en undersøgelse fra Baylor University, hvor forskerne haar set på kvinders seksuelle fornøjelse og tilfredsstillelse.

”187 kvinder fik enten fem ugentlige behandlinger med hypnose/afslapning eller støttende rådgivning,” fortæller Aimee Johnson, der arbejder på en doktorgrad i psykologi og neuroscience ved Baylor University.

De deltagere, der blev hypnotiseret fik også rådgivning om afslapning, kølighed under hedeturene og billedterapi. De deltagere, der fik rådgivning, talte om deres symptomer med en uddannet terapeut, men de blev ikke hypnotiseret.

Kvinderne udfyldte et spørgeskema i begyndelsen af undersøgelsen og efter de havde været i behandling i 12 uger. De blev også bedt om at beskrive, i hvilken grad hedeture påvirkede deres sexliv.

{module 205}

Faldet i østrogen niveauet, som er en følge af overgangsalderen, forbindes med hedeture, nattesved, vægtøgning og vaginal tørhed, ubehag og smerter.

Nærhed giver hedetur

”De mest almindelige klager er, at kvinderne er for trætte, føler sig urolige, deprimerede, har hedeture og ikke har lyst til nærhed,” siger Gary Elkins, professor i psykologi og neuroscience samt direktør ved Baylor’s Mind-Body Medicine Research Laboratory.

”Fordi den varme, der opstår ved intimitet, kan sætte en hedetur i gang, opbygger nogle kvinder angst for nærhed,” siger han.

Ved behandlingens afslutning, havde de kvinder, der var blevet hypnotiseret, større seksuel glæde og tilfredsstillelse, ligesom de kunne berette om mindre ubehag. Det blev også bekræftet i en senere opfølgning.

”Kvindernes sexlyst blev større, om det så var fordi de sov bedre, var mindre stressede eller havde færre hedeture eller måske af andre ukendte årsager,” siger Gary Elkins.

Forskerne pointerer, at sexlyst efter overgangsalderen kan blive påvirket af andre faktorer end hedeture, heriblandt træthed, manglende selvværd, partnerens helbred, forholdets kvalitet og manglende interesse fra partnerens side.

For nogle kvinder, blandt andre dem, der har haft brystkræft, er hormonel behandling ikke det bedste valg. De ønsker måske ikke at modtage østrogener, og derfor er det relevant at kende andre behandlingsmuligheder.