Forbedring af søvn kan markant reducere hovedpineanfald, viser den nye undersøgelse.Forbedring af søvn kan markant reducere hovedpineanfald, viser den nye undersøgelse.

Behandling af søvnproblemer reducerer migræne

Korte sessioner med en søvnterapeut kan reducere antallet af ​​migræneanfald for kroniske syge.

 

Det konkluderer en undersøgelse fra University of Mississippi, hvor forskere har sammenlignet udviklingen i antallet af smerterne ved migræneanfald hos 31 frivillige over en periode på to år.

Undersøgelsen testede en terapi kaldet kognitiv-adfærdsmæssig intervention, kendt som CBTi, til behandling af søvnløshed, som ofte ledsager hyppige migræneanfald.

"Den var enestående og anderledes, idet vi brugte actigraphy (brugen af ​​bevægelsessensorer til at overvåge søvnmønstre) for at få objektive data om søvn i stedet for blot at bruge patientens subjektive rapport af deres søvn, som det ofte sker," siger Brooke Walters, der var projektkoordinator på undersøgelsen.

Størstedelen af ​​migrænepatienter, der har 15 eller flere hovedpine-anfald per måned lider også af alvorlig søvnløshed.

De 31 frivillige blev opdelt i to grupper og overvåget i hele den toårige undersøgelse og havde i gennemsnit hovedpinesymptomer 21,6 dage om måneden da undersøgelsen begyndte.

De to grupper fik tre terapi-sessioner på en halv time hver anden uge igennem forløbet.

CBTi-behandling omfattede træning af patienterne i færdigheder med henblik på at associere deres seng med søvn og fjerne andre aktiviteter som læsning og TV i sengen. Deltagerne blev instrueret i at holde en fast sengetid og at stå op til faste tider, og at stå op af sengen, når de ikke kunne sove.

Kontrolgruppen fik instruktion i dagligt at spise og drikke rigtigt samt motion og akupressur.

Efter de to år gik det bedre for begge grupper og de afveg ikke signifikant fra hinanden. Men seks uger efter afslutningen af ​​undersøgelsen, havde deltagerne, der havde fået CBTi-behandling mod søvnløsheden, 60 procent færre hovedpineanfald end deltagerne der fik kontrolbehandlingen.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Søvn | jul 17, 2014

Sådan ødelægger stress-tanker din søvn

Din reaktion på stressende situationer kan være skyld i at du lider af søvnløshed, men…

Ved opfølgningen havde deltagerne, der fik CBTi, en reduktion i antallet af dage med hovedpine på 48,9 procent, sammenlignet med en reduktion på 25 procent hos kontrolgruppen.

Dette er den anden undersøgelse, der viser, at behandling af søvnløshed forbedrer migræne, siger Todd Smitherman, der er lektor i paykologi og chefforsker på undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Headache: The Journal of Head and Face Pain.

"Det er spændende, fordi behandlingen kun er baseret på ændringer af grundlæggende søvnmønstre og ikke indebærer medicin," siger han.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Smerter | jan 25, 2013

Genetik årsag til bivirkninger ved almindelige smertemidler

Kvalme, afhængighed og åndedrætsbesvær er blandt de bivirkninger ved…

"Resultaterne er noget vi almindeligvis ser med adfærdsbehandlinger for søvnløshed, psykiatriske lidelser og andre forhold. Patienternes tilstand fortsætter ofte med at forbedres efter behandlingen er overstået."

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?