Ondt i ryggen? - gå en tur

En tur i skovens dybe stille ro, kan også dæmpe dine smerter.
 

Du behøver ikke at gå stille med at du har rygsmerter. Til gengæld kan en stille og rolig gåtur i skoven få smerterne til at stilne af.

For måske er det slet ikke så svært at slippe af med de smerter over lænden, som rigtig mange af os døjer med. Og de mange dyre tilbud om særlig træning behøver ikke være nødvendige.

En nyligt offentliggjort undersøgelse tyder på, at man kan lette smerterne i den nedre del af ryggen ved bare at gå en daglig lille tur i stille og roligt tempo.

Undersøgelsen omfattede 52 patienter i alderen fra 18 til 65 år med kroniske smerter i lænden. De blev i et spørgeskema spurgt om graden af de smerter, de følte, om deres oplevelse af fysiske begrænsninger, hvordan de havde det, når de gik en tur og om deres kropsstyrke, ligesom de blev spurgt om, hvor ofte de undgik almindelige dagligdags aktiviteter.

Halvdelen af undersøgelsens deltagere indgik i et program med muskelstyrkelse med to eller tre træningssamlinger om ugen over en periode på seks uger. Den anden halvdel gik de en daglig tur på 20 minutter på et løbebånd to gange om ugen, og de gik gradvist op til 40 minutter i takt med at konditionen blev bedre.

Undersøgelsen viste, at begge grupper fik det bedre på alle parametre. Og forskerne understreger, at det altså er ligeså effektivt at gå en tur som det er at deltage i et egentligt træningsprogram.

Dr. Michael Katz-Leurer fra Tel Aviv University var leder af undersøgelsen, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Clinical Rehabilitation.

{tortags,173,1}

 
Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?