Spændingshovedpine kan være ødelæggende for livskvaliteten hvis den bliver kronisk.

4 tips til at tæmme spændingshovedpine

 

Spændingshoved udvikler sig ofte i løbet af eftermiddagen, hvor den forårsager mild til moderat smerte, der kan føles som kedelig trykken eller et bånd af pres om hovedet.

Spændingshovedpine opstår, når nakke, skulder og hovedbundsmusklerne bliver anspændt. Nogle mennesker oplever spændingshovedpine fra tid til anden, andre får dem oftere. Selv om spændingshovedpine sjældent er invaliderende, så giver den en dårlig livskvalitet.

Hvis du har spændingshovedpine mere end en til to gange om ugen, så er her nogle tips til, hvordan du kan undgå dem:

1. Vær opmærksom på det helt basale

Spring ikke måltider over, få nok søvn, undgå stress og træthed og lad være med at presse dig selv.

2. Lær nogle afslapningsteknikker

Fysiske afspændingsøvelser kan hjælpe med at afværge spændingshovedpine, så længe du laver øvelserne regelmæssigt. Du kan også bruge en varmepude til din nakke og skuldre for at afslappe musklerne. Hvis du træner musklerne i nakke og skuldre både styrker og strækker du dem. Du bør også lave øvelser, hvor du fokuserer på andre del af kroppen, så du slapper af og frigør spændinger og stress.

3. Få biofeedback

Typisk kan du få en terapeut til at sætte elektroder på din hud, så de elektriske signaler fra din nakke og dine skulder muskler bliver klarlagt. Med tiden vil du lære at genkende signalerne, så du bliver bevidst om, hvornår du er ved at blive anspændt, så du med øvelser kan afslappe dine muskler, før de spændes så meget, at de udvikler en spændingshovedpine.

4. Medicin

Nogle mennesker med spændingshovedpine har meget følsomme områder, som trigger punkter i nakken eller skuldrene. En injektion med lokalbedøvelse kan eliminere smerte og forhindre hovedpinen i at opstå igen. Der findes anden medicin, der kan hjælpe med at holde spændingshovedpiner i skak. Hvis ikke-medicinsk behandling ikke giver dig lindring, så tal med din læge om de medicinske muligheder.

Kilde: Harvard Medical School

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?