Skær ned på saltet og undgå natlige toiletbesøg

Du kan undgå eller reducere din natlige tissetrang ved at skære ned på saltet - hvilket samtidig kan forbedre dit blodtryk.

 

Det viser en ny japansk undersøgelse, der for nylig blev præsenteret på European Society of Urology's kongres i London.

De fleste mennesker over 60 år og også mange under 60 år vågner en eller flere gange i løbet af natten for at gå på toilettet. Dette nattetisseri kaldes nykturi og selv om det synes som et simpelt problem, kan manglen på søvn føre til andre problemer som stress, irritabilitet eller træthed, og så kan det have en betydelig negativ indvirkning på livskvaliteten. 

Der er flere mulige årsager til nykturi og nu har en gruppe japanske forskere fra Nagasaki Universitet opdaget, at man ved at reducere mængden af ​​salt i ens kost kan reducere overdreven vandladning - både om dagen og om natten.

Forskerne anført af dr. Matsuo Tomohiro fulgte 321 mænd og kvinder, der havde et højt indtag af salt og havde problemer med at sove - japanere har tendens til at have et højere saltindtag end gennemsnittet. Deltagerne fik vejledning og støtte til at reducere saltforbruget. De blev fulgt i 12 uger, hvor forbruget af salt blev målt biokemisk.

223 deltagere var i stand til at reducere deres saltindtag fra 10,7 g per dag til 8,0 g / dag. Hos denne gruppe faldt den gennemsnitlige hyppighed af vandladning i nattetimerne fra 2,3 gange/nat til 1,4 gange/nat. 

I modsætning hertil steg antallet af tisseture hos 98 forsøgspersoner, der øgede deres gennemsnitlige saltindtag salt fra 9,6 g/nat til 11,0 g/nat, fra 2,3 gange/nat til 2,7 gange/nat. 

Også vandladning i dagtimerne blev reduceret, da saltet i kosten blev reduceret.

Denne reduktion i behovet for at gå på toilettet om natten forårsagede en markant forbedring i livskvaliteten for deltagerne.

"Dette er den første undersøgelse, der måler hvordan saltindtag påvirker hyppigheden af ​​toiletbesøg, så vi er nødt til at bekræfte arbejdet med større undersøgelser. Vandladning om natten er et reelt problem for mange mennesker, især når de bliver ældre. Denne undersøgelse åbner for den mulighed, at en simpel kostenændring i væsentlig grad kan forbedre livskvaliteten for mange mennesker," siger dr. Tomohiro. 

"Dette er et vigtigt aspekt af, hvordan patienter potentielt kan hjælpe sig selv til at mindske virkningerne af hyppig vandladning. Forskning har generelt fokuseret på at reducere mængden af ​​vand en patient drikker, og saltindtag er generelt ikke taget i betragtning. Her har vi en nyttig undersøgelse, der viser, hvordan vi er nødt til at overveje alle påvirkninger for bedst at kunne forbedre symptomet," siger dr. Marcus Drake fra den britiske Nykturia-forening.

Adskillige tidligere undersøgelser har vist, at et højt saltindtag også øger risikoen for forhøjet blodtryk, som er an risikofaktor for hjertesvigt og andre hjertesygdomme, så du kan slå flere fluer med et smæk ved at skære ned på saltet.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?