Drop bilen og tag cyklen eller gå. Ligegyldigt hvordan du vælger ellers at komme på arbejde, reducerer din risiko for diabetes.

Drop bilen til arbejdet og undgå diabetes

 

Hvis du går på dine ben til og fra arbejde, har du hele 40 pct. mindre risiko for at udvikle diabetes end hvis du kører i bil, og risikoen for at du får for højt blodtryk er 17 pct. mindre.

Forskere har undersøgt data fra 20.000 englændere for at undersøge måden de kom på arbejde og hvordan det påvirkede deres helbred.

Gang, cykling og brug af offentlige transportmidler var forbundet med lavere risiko for overvægt i forhold til hvis man kørte i bil eller tog taxa.

Mennesker, der cyklede på arbejde, havde næsten halvt så stor risiko for at få diabetes som dem, der tog bilen.

Studiet, der er offentliggjort i American Journal of Preventive Medicine, påviste også, at 19 pct. af dem, der tog bilen, motorcyklen eller en taxa, var overvægtige, sammenlignet med 15 pct. af dem, som gik til arbejde og 13 pct. af dem, der cyklede.

Højt blodtryk, diabetes og overvægt er alle væsentlige risikofaktorer for hjertekar sygdomme. De ny resultater viser, at vi alle kan reducere risikoen for alvorlige sundhedsfarer som f.eks. hjerteanfald bare ved at lade være med at tage bilen på arbejde, siger forskerne.

”Dette studie sætter fokus på, hvor vigtigt det er at indbygge fysisk aktivitet i ens daglige rutiner som at cykle eller gå på arbejde,” siger Anthony Laverty, School of Public Health ved Imperial College London.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?