Skip to main content

18 gode råd: Sådan holder du hjernen knivskarp

{snippet pagead}

Spis noget der knaser

Gulerødder, selleri og grønne pebre…. Det er nogle af de stærkeste kilder til luteolin, et næringsstof, som begrænser risikoen for demens. Resultaterne fra et studie fra 2010 offentliggjort i Journal of Nutrition tyder på, at man skal spise sin sprøde salat uanset om man har lyst eller ej. Men olivenolie og kammilete er også gode luteolin-kilder.

Hold en vennemiddag

En af de ting, der beskytter hjernen, er at leve et rigt socialt liv. Et studie fra 2008 fra John Hopkins University, viser, at jævnlige middage med venner og familie er gode måder at begrænse den genetiske risiko for demens.

Spis valnødder

Et studie offentliggjort i Journal of Alzheimer’s Disease har vist, at hvis man spiser valnødder som en del af en sund middelhavskost, kan man regne med en bedre hukommelse og generel hjernefunktion. Forskere tror, at antioxidanterne i valnødderne hjælper med at modvirke aldersrelaterede kognitive problemer og måske tilmed begrænser risikoen for alzheimers.

Tag en google-tur

Når du søger på internettet, bruger du det vigtige område i hjernen, der kontrollerer beslutningstagning og komplekse tankegange. Faktisk viser et studie foretaget på universitetet UCLA, at der er tre gange så meget hjerneaktivitet hos mennesker, som jævnligt søger på nettet, i forhold til dem, der gør det for første gang. Det antyder, at jævnlige googlesøgninger kan være en god måde at styrke de kognitive evner.

Spis blåbær

Dyreforsøg fra det amerikanske National Institute on Aging ved Tufts University viser, at blåbær måske hjælper med at skærpe tankeprocessen. Blåbær viste sig at øge cellernes vækst i hippocampus og at styrke evnerne til at navigere eller finde vej. Forskerne mener, at årsagen er det mørkeblå pigment i bærrene, som indeholder nogle bestemte kemikalier. Disse kemikalier bryder igennem blodbanernes barrierer og kommer ind i de hjerneområder, der styrer indlæring og hukommelse.

{snippet pagead}