Skip to main content
For det meste svarer aktiviteten i sengen til at tage trappen to etager, hævder de tyske forskere.

Bare klø på - lagengymnastik kun godt for hjertepatienter

Har du hjertekarproblemer, så kan det godt være at du er bekymret for om hektisk lagenaktivitet øger risikoen for hjerteanfald. Men du kan bare klø på.

{snippet start}

For tværtimod svarer seksuel aktivitet til den slags milde konditionstræning, der er en anbefalet som en måde at reducere risikoen for hjerteanfald eller for at forbedre efter et.

Dette skyldes, i modsætning til den almindelige opfattelse, er sex for det meste ikke kræver særlig store anstrengelser.

Seksuel aktivitet svarer normalt til fysisk aktivitet på linie med at gå to etager op ad trapper eller at tage en rask gåtur. Hmmm, er der nok nogle, der vil sige til den påstand, men de er formentlig ikke oppe i en alder, hvor de har fået hjerteproblemer.

Undersøgelsen er baseret på 536 hjertesygdom patienter mellem 30 og 70 år, som besvarede et spørgeskema om hyppigheden af ​​seksuel aktivitet i de 12 måneder før de blev ramt af et hjerteanfald:

  • Ingen seksuel aktivitet - 14,9%
  • Mindre end en gang om måneden - 4,7%
  • Mindre end en gang om ugen - 25,4%
  • Én eller flere gange om ugen - 55%

I de efterfølgende 10 år var der 100 hjertesygdoms relaterede hændelser blandt undersøgelsens deltagere.

78% rapporterede, at deres sidste seksuelle aktivitet var sket mere end 24 timer før deres hjerteanfald, mens kun 0,7% havde dyrket sex inden for en time før deres hjerteanfald.

{module also parforhold}

"Baseret på vores data, synes det meget usandsynligt, at seksuel aktivitet er en relevant udløsende faktor for hjerteanfald," siger dr. Dietrich Rothenbacher, der er professor ved Ulm Universitet i Tyskland og hovedforfatter på undersøgelsen, som er offentliggjort i Journal of American College of Cardiology.

"Det er vigtigt at forsikre patienter om, at de ikke skal være bekymrede og bør genoptage deres sædvanlige seksuel aktivitet," tilføjer han.

Selv om fordelene ved seksuel aktivitet opvejer risiciene advarer forskerne om risikoen for et fald i blodtrykket, hvis man tager hjertemedicin sammen med viagra eller andre potensmidler.

hjerteanfald