Stresset i julen? Her er tegnene på et tavst hjerteanfald

Kvinder risikerer at blive så stressede af julen, at de ignorerer tegn på et tavst hjerteanfald og andre hjertelidelser.

 

Op mod 45 procent af alle blodpropper i hjertet bliver ikke opdaget fordi symptomerne forveksles med træthed, influenza, udmattelse eller andre lidelser og sygdomme.

Det viste en undersøgelse fra Wake Forest Baptist Medical Center tidligere i år og det er især kvinder der rammes af disse diffuse symptomer.

"Oftest vil folk med et hjerteanfald have smerter i brystet, åndenød. Symptomer på tavse hjerteanfald kan være fordøjelsesbesvær, influenzalignende symptomer eller føle at en muskel er forstrukket i brystet eller ryggen," siger Karla Kurrelmeyer, der er hjertespecialist ved Houston Methodist DeBakey Heart & Vascular Center.

"Det er vigtigt at få disse symptomer kontrolleret så hurtigt som muligt for at undgå ardannelse eller skade på hjertet."

Hun advarer også kvinder mod stress-forårsaget kardiomyopati i juledagene. Det kan opstå hvis kvinder oplever et højt stress-niveau i en kort periode samtidg med en traumatisk begivenhed som et dødsfald i familien, en bilulykke, tab af penge eller lignende. Hvis det ignoreres, kan det være fatal.

"Stress-induceret kardiomyopati er en svækkelse af den venstre ventrikel, hjertets vigtigste pumpekammer," siger Kurrelmeyer.

"Det skyldes frigivelse af stresshormoner, som chokerer hjertet, der medfører ændringer i hjertets muskler, som derefter får venstre hjertekammer til ikke at fungere ordentligt. Det store flertal af mennesker, der rammes af kardiomyopati er kvinder i slutningen af ​​50'erne op til midten af ​​70'erne."

Nogle oplever det som brystsmerter eller åndenød efter alvorlig stress, enten følelsesmæssige eller fysiske. I de fleste tilfælde kan det behandles med medicin såsom betablokkere eller ACE-hæmmere. Det er vigtigt at få en ekkokardiografi så hurtigt som muligt, hvis du oplever nogen symptomer, pointerer Kurrelmeyer.

En stigning i blodtrykket er også almindeligt i løbet af ferien. Kurrelmeyer siger mange kvinder ender på skadestuen med brystsmerter eller hjertebanken, og i de mest alvorlige tilfælde, kan det være et slagtilfælde. Hvis en kvinde har højt blodtryk er det vigtigt at være opmærksom på det, især i disse juletider, hvor stressniveauet stiger

Grillkylling, pommes frites og andre friturestegte retter øger risikoen for hjertesvigt markant.
Hjertekar | mar 05, 2015

Friturestegt mad øger risikoen for hjertesvigt

Hvis du regelmæssigt spiser friturestegt mad, øges din risiko for hjertesvigt med 68…

Hjerteproblemer hos kvinder er normalt ikke så genkendelig som hos i mænd. Nogle af symptomerne for kvinder omfatter:

  • Ekstrem svaghed, angst, eller åndenød.
  • Ubehag, tryk, tyngde eller smerte i brystet, arm, under brystbenet eller i midten af ​​ryggen.
  • svedtendens, kvalme, opkastning, svimmelhed.
  • Fylde, fordøjelsesbesvær, en tæthed i halsen området.
  • Hurtig eller uregelmæssig hjerterytme.

"Det er vigtigt at passe på dig selv i julen, og gøre ting, som hjælper med at lindre din stress," siger Kurrelmeyer.

"Motion, yoga, meditation, en dejlig gåtur med en elsket eller hvad end du kan gøre for at slappe af. Ferien skal være en festlig tid med familie og venner derhjemme, ikke med læger på en skadestue," siger hjertespecialisten.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?