Svangerskabsforgiftning er forbundet med højt blodtryk og kan betyde at man har højere risiko for hedeture i overgangsalderen.Svangerskabsforgiftning er forbundet med højt blodtryk og kan betyde at man har højere risiko for hedeture i overgangsalderen.

Hedeture i overgangsalderen kan skyldes graviditetsproblemer

 

Forhøjet blodtryk under graviditeten er en forudsigelse om at man har en højre risiko for at blive ramt af hedeture i og efter overgangsalderen.

Det afslører forskere fra Holland i en artikel offentliggjort i tidsskriftet Menopause.

Forskerne har undersøgt sammenhængen mellem forhøjet blodtryk og relateret svangerskabsforgiftning i graviditeten og hedeture og nattesved blandt 853 kvinder i overgangsalderen, som besøgte en hjertekarklinik i Kampen, Holland.

Lidt under en tredjedel af kvinderne (274) havde haft problemer med forhøjet blodtryk under graviditeten. Flere af dem (82%) havde hedeture og nattesved end kvinder, der aldrig har haft disse sygdomme under graviditet (75%) - en beskeden, men signifikant forskel.

Desuden havde kvinder, som havde haft blodtryks-problemer under graviditeten også tendens til at have mere alvorlige og længerevarende hedeture og nattesved.

Da omkring halvdelen af kvinderne i undersøgelsen havde hjertesymptomer, stod det ikke klart, om denne sammenhæng gælder for alle midaldrende kvinder. Men det antyder en biologisk sammenhæng, som læger bør skrive sig bag øret.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?