Skip to main content

Sådan undgår du vinterens faldskader

{snippet modul199}
 
{module 187}

Selv om vinteren tilsyneladende har sluppet sit tag for denne gang, så er der fortsat nattefrost med spejlglatte fortove til følge. Læs her, hvordan du undgår brækkede knogler og forstuvninger.

Undgå fald-relaterede skader:

Lav styrkeøvelser, der forbedrer din balance. Det kan gøre en stor forskel, når du går på is.  Hvis du ikke kender nogle øvelser, så få din læge til at råde dig.

Prøv at undgå at skulle gå på is. Hvis du er nødt til det, så tag små skridt. Det giver en bedre balance end at bruge din normale skridtlængde. Det hjælper også at bøje lidt i knæene.

Hvis du skal gå op ad en isglat bakke, så gå sidelæns og undgå at krydse den ene fod over den anden. Flyt en fod af gangen og bøj dine knæ for at få en bedre balance.

Hold øje med, om der er is, hvad enten du går, skal ud af en bil, bus eller tog. Hold også øje med eventuelle udendørs trapper.

For at beskytte din dominerende arm, hvis du falder, så bær poser, tasker m.m. i din dominerende hånd. Det vil gøre dig mere tilbøjelige til at tage fra med din ikke-dominerende arm, hvis du falder.

Skal du skovle sne, så varm dine muskler op med 10 minutters let motion, inden du går i gang.

Brug en skovl, der passer til din højde og styrke. Brug ikke en skovl, der er for lang eller tung for dig.

Skub sneen væk i stedet for at løfte den. Hvis du skal løfte den, så stå med spredte ben og bøj i knæ og ryg.

Flyt kun små mængder sne af gangen. Lad være med at smide den over skulderen eller ud til siden, fordi det belaster din ryg unødigt.

Kilde: Icahn School of Medicine