Efter et år er en patient helt kræftfri.efter at hjernekræften havde været udsat for modificeret poliovirus.

Ny lovende behandling af aggressive hjernetumorer

 

Ny forskning tyder på, at en modificeret udgave af poliovirus tilsyneladende kan fjerne aggressive hjernetumorer.

Forskere ved Duke Cancer Institute siger, at en manipuleret form for poliovirus, der er uskadelig for normale celler, tilsyneladende angriber kræftceller. Terapien viser lovende resultater i behandlingen af glioblastom, der er den mest almindelige og aggressive cancerform i hjernen.

”Resultaterne er lovende,” siger dr. Annick Desjardins, der er lektor i medicin ved Duke University School of Medicine. ”De nuværende behandlingsmuligheder er begrænsede, fordi de ikke kan krydse blod-hjerne-barrieren og ofte ikke specifikt kan angribe tumoren. Den barriere tyder den nye behandling på at have overvundet.

Forskerne har udnyttet, at cancerceller har receptorer, der virker som små antenner, som tiltrækker polio virus. Den har vist sig at inficere og dræbe tumorcellerne. Ved at give en indsprøjtning i en tumor, vækkes immunsystemet, så det angriber og dræber de inficerede kræftceller.

En patient helt kræftfri

Af de syv patienter, der deltager i den indledende undersøgelse, har tre reageret godt på behandlingen. Et år efter behandlingens påbegyndelse er en af de tre patienter helt fri for kræft. En anden har været sygdomsfri i 11 måneder, og en tredje har været uden kræft i fem måneder. To andre er også sygdomsfri. Kun to patienter i undersøgelsen har ikke reageret på behandlingen.

I dag har omkring halvdelen af de patienter, der lider af den aggressive kræftform i hjernen, et tilbagefald  inden for otte uger med traditionel kræftbehandling.

Resultaterne af det lille studie er så lovende, at det vil blive præsenteret på det årlige møde i American Society of Clinical Oncology i Chicago senere på ugen.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?