Hvis du undlader at spise i 13 timeromkring din nattesøvn, kan du reducere din risiko for brystkræft markant.Hvis du undlader at spise i 13 timeromkring din nattesøvn, kan du reducere din risiko for brystkræft markant.

Natlig faste beskytter mod brystkræft

Hvis du ikke spiser efter klokken 6 om aftenen og før klokken syv om morgenen kan du undgå at blive ramt af brystkræft.

 

Det antyder en ny undersøgelse i tidsskriftet JAMA Oncology fra University of California-San Diego, der viser at kvinder, som tidligere er blevet ramt af brystkræft, kan undgå eller udsætte tilbagefald ved ikke at spise 13 timer omkring deres søvn.

Selv om mange undersøgelser har vist positive virkninger af en sund kost på risikoen for brystkræft, har resultaterne af forskning i hvilke fødevarer eller fødevaregrupper, der kan hjælpe, været blandede.

Og nye undersøgelser har præsentere en teori om, at tidspunktet hvor vi spiser også har en indvirkning på stofskiftet og kræftrisikoen.

Tidligere forsøg har vist, at mus, der spiste en kost med et højt fedtindhold, men gentagne gange fastede i mindst 16 timer var beskyttede mod unormal glucosemetabolisme, inflammation og vægtøgning. Alle disse faktorer har været forbundet med øget kræftrisiko.

Brystkræft | jul 30, 2014

Totalt nattemørke afgørende for behandling af brystkræft

Sover du med et svagt lys fra computeren eller et tændt TV om natten risikerer du at…

Forskeren fra University of California-San Diego har derfor analyseret data for 2.413 kvinder, der blev fulgt fra 1995-2007. Gennemsnitsalderen for kvinderne var 52,4 år. Alle deltagere havde tidligt stadium brystkræft og var i alderen 27-70 år på tidspunktet for diagnosen. Ingen af ​​kvinderne havde diabetes.

I gennemsnit spiste deltagerne ikke i 12,5 timer hver nat.

Undersøgelsen fokuserede på om kvinderne fik tilbagefald i form af invasiv brystkræft og nye primære brysttumorer under en gennemsnitlig opfølgningstid på 7,3 år. Der ud over registrerede de alle dødsfald - inklusive dødsfald grundet ​​brystkræft - i løbet af gennemsnitligt 11,4 år.

Kvinder, der fastede i mindre end 13 timer om natten viste sig at have en 36% højere risiko for brystkræft tilbagefald, sammenlignet med dem, der fastede i 13 eller flere timer.

Om man fastede mindre havde dog ikke betydning for risikoen for at dø - hverken pga. brystkræft eller andre årsager.

Patienter med tidlig fase brystkræft, som fastede i længere tid viste sig også at have signifikant lavere koncentrationer af HbA1c og at sove længere.

Søvn | jan 12, 2016

7 overraskende tegn på at du sover for lidt

Med alderen får især kvinder sværere ved at falde i søvn og få de nødvendige otte timers…

Resultaterne får forskerne til at mene, at længere faste kan bidrage til at reducere risikoen for type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdom og andre kræftformer.

"Vores undersøgelse indikerer, at længere faste om natten kan være en enkel og en gennemførlig strategi til at reducere tilbagefald efter brystkræft," siger forskerne, der dog understreger behovet for større undersøgelser, der kan underbygge deres resultater.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?