Det er din vægt, ikke din form, der afgør hvor stor risikoen er for brystkræft.

BMI afgør risikoen for brystkræft

 

Ny forskning viser, at det ikke har betydning for ens risiko for at få brystkræft, om man er æble- eller pæreformet. Det har ens samlede kropsvægt derimod.

Det er forskere på American Cancer Society, der har fundet ud af, at det er et højt BMI (body mass index), der har betydning.

Den nye undersøgelse involverede næsten 29.000 kvinder. Af dem var 1.088 diagnosticeret med invasiv brystkræft i løbet af de 11,5 år, undersøgelsen stod på.

"Budskabet er, at hvis du har et højt BMI, uanset om du er pære-eller æbleformet, så har du større risiko for at få brystkræft," siger undersøgelsens leder, Mia Gadet til tidsskriftet Cancer Causes & Control.

"Tidligere undersøgelser har enten set på BMI eller taljemål, men har ikke set på de to faktorer sammen. Denne undersøgelse bringer klarhed over sammenhængen mellem fedme og risikoen for brystkræft."

"Vi ved, at hvis kvinders vægtøgning sker i voksenalderen, så er det en af de vigtige risikofaktorer for brystkræft hos postmenopausale kvinder.  De nye data viser dermed, at det ikke har nogen betydning, hvilken form, du har, men hvilken form, du er i, der burde være i fokus,” siger hun.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?