Der kan være mange gode grunde til at bruge en luftfrisker.Der kan være mange gode, men skjulte, grunde til at bruge en mundspray

6 skjulte grunde til dårlige ånde

 

Vi ved alle sammen, at man får dårlige ånde af hvidløg. Men der er også andre, mere ukendte årsager til, at der kommer grim lugt ud af vores munde.

Her er 6 mulige forklaringer på at andre måske vender hovedet lidt væk, når du taler til dem:

Medicin

En del medicin har som bivirkning, at du bliver tør i munden. Og manglen på spyt betyder, at du ikke får renset munden tilstrækkeligt. Spyt vasker de lugtende partikler væk, og når der er mindre af det, stiger risikoen for lugt.

Luftvejsinfektioner

Bare en almindelig forkølelse kan give en grim lugt fra munden. Ifølge en undersøgelse fra 2006, giver mange luftvejsinfektioner dårlig ånde fordi sekret fra næsen og bihulerne passerer igennem svælg og mund. Bronkitis, lungebetændelse, betændelse i bihulerne og forkølelse kan føre til dårlige ånde.

Visse sygdomme

Hvis du har en lugt fra munden, der minder lidt om lugten af fisk, kan det være tegn på, at du har nyreproblemer ligesom en lidt sødlig lugt af frugt kan tyde på en ukontrolleret diabetes. Visse kræftsygdomme kan også forårsage en karakteristisk dårlig ånde, ligesom kronisk halsbrand kan give lugt, fordi mavesyren hele tiden løber opad fra maven.

  • 1
  • 2
Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?