Drik kaffe og undgå tinnitus

 

Hvis du er noget af en kaffesøster, så vær glad for det. Det kan nemlig mindske din risiko for at få tinnitus, viser ny forskning.

I undersøgelsen fandt forskerne, at kvinder, der indtager større mængder koffein var mindre tilbøjelige til at få tinnitus, som er en konstant ringen eller brummen i øret.

Undersøgelsen omfattede mere end 65.000 amerikanske kvinder i alderen 30 til 44 år, der ikke havde tinnitus i 1991, og som blev fulgt i 18 år. I løbet af den tid, blev der rapporteret næsten 5.300 tilfælde af tinnitus blandt kvinderne.

Kvinder, der indtog mindre end 150  (mg) koffein om dagen, hvilket svarer til 1,5 kop, var 15 pct. mere tilbøjelige til at udvikle tinnitus end dem, der indtog 450 mg til 599 mg koffein om dagen, skriver American Journal of Medicine.

”Det er uklart, hvorfor en højere dosis koffein kan reducere risikoen for tinnitus,” siger dr. Gary Curhan fra Brigham and Women 's Hospital.

”Vi ved, at koffein stimulerer centralnervesystemet, og tidligere forskning har vist, at koffein har en direkte indvirkning på det indre øre,” siger han.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?