Kærestesorg og andre triste følelser kan lettes ved at lytte til trist musik.

Trist musik gør dig glad

 

Hvis du hører til en af dem, der elsker at lytte til triste sange, så har du nu forskningens forklaring på, hvorfor.

Forskere i Tokyo University og RIKEN Brain Science Institute i Japan har fundet ud af, at hvis man lytter til triste sange, oplever man faktisk positive følelser. De har dokumenteret, at tristhed oplevet som musik eller anden kunst, ikke giver triste følelser, men faktisk føles dejligt.

”Følelser, som man får gennem musik, giver ikke direkte oplevelser af fare eller skade, som følelser ved noget man oplever i virkeligheden. Derfor kan vi nyde følelserne i kunsten, som f.eks. tristhed,” siger forskerne.

”Hvis vi har nogle ubehagelige følelser i løbet af dagen, så kan trist musik hjælpe med at lindre de negative følelser.”

Romantiske følelser

Det lille studie, som har været offentliggjort i tidsskriftet Frontiers in Psychology, inkluderede 44 mennesker. Nogle af dem var musikere og nogle havde ikke noget særligt forhold til musik. De lyttede først til et stykke glad musik og derefter til trist musik.

Forskerne fandt frem til, at der generelt var stor forskel på de følelser deltagerne følte musikken videregav og de følelser de selv havde mens de lyttede. Og der var også stor forskel på de følelser trist musik gav udtryk for og de følelser man faktisk fik ved et lytte til det. De følelser musikken gav udtryk for var meget tristere og mere tragiske, mens de følelser lytterne fik, var mere romantiske og mindre tragiske.

Tidligere har en undersøgelse offentliggjort i Journal of Consumer Research vist, at mange efter negative oplevelser, som f.eks. et brud med kæresten, foretrækker trist og vred musik.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?