De 6 bedste snacks på sengekanten

Kender du det med at være lidt småsulten og derfor have svært ved at falde til ro? Her er eksperternes seks bud på mad og snacks, der får dig til at sove sødt.

 

Vær opmærksom på, hvad du spiser op til et par timer før du skal i seng. Forskning peger på, at de kalorier, vi indtager sent på døgnet, udgør en særlig stor risiko for at det går ud over vægten.

Et studie viste, at den mad du spiser inden du går i seng kan gøre din søvn urolig, hvilket fører til træthed og derved overspisning næste dag.

At spise sent på aftenen kan også ofte forbindes med såkaldt stress-spisning, hvilket igen fører til et overdrevet indtag af fedtholdige kalorier.

På den anden side, så er det en dårlig ide at forsøge at få en god nats søvn på en rumlende tom mave. Det vil gå ud over kvaliteten af din søvn, og du vil føle dig træt og udmattet næste morgen – hvilket igen kan føre til, at du overspiser og glemmer alt om dine intentioner om sunde madvaner.

Janet Brill, PhD, diætist og forfatter fra Philadelphia, giver her seks gode råd til kaloriefattige, søvnfremkaldende snacks, der ikke medfører, at du vågner op med oppustet mave:

  • 1
  • 2

Tags: snacks, æbler, peanut

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?