Hvis hun ikke var så interesseret, så ville jeg tage hjem og sove. Trætte mænd opfatter kvinder som mere lystne, mens trætte kvinders opfattelse af mænds lyst ikke stiger.

Trætte mænd opfatter kvinder som mere lystne

 

Hvis du er i byen og møder en træt mand, så skal du være klar over, at han tror at du har  lige så stor sexlyst som ham selv. 

En ny undersøgelse viser, at når de er udhvilede, vurderer både mænd og kvinder, at kvinders lyst er væsentlig lavere end mænds. Men efter bare en søvnløs nat, vurderer mænd, at kvinders lyst stiger væsentligt – og kommer op på højde med deres egen lyst.

Ifølge forskerne er søvnmangel kendt for at påvirke frontallappen i hjernen og forringe beslutningsprocesser, der har at gøre med risikovillighed, følsomhed, moralske overvejelser og social adfærd. Men denne undersøgelse er den første, hvor man har undersøgt virkningen af søvnmangel på romantiske og seksuelle lyster og beslutninger.

Undersøgelsen er godt nok baseret på 60 universitetsstuderende, der blev testet for, hvordan de reagerede henholdsvis efter en god nats søvn og en nat med søvnmangel.

Deltagerne gav desuden udtryk for i hvor høj grad de var enige i en række udsagn om seksuel interesse, seksuel hensigt og engagement. De vurderede det for dem selv personligt – og generelt for mænd og kvinder.

10 procent større sexlyst

Undersøgelsen, som er offentliggjort i tidsskriftet SLEEP, præsenterede forskellige scenarier for de studerende, og bad dem om at bedømme motivation hos det modsatte køn.

For eksempel kunne en mandlig studerende blive bedt om at sætte tal på sandsynligheden for, at en kvinde ønskede at have sex med ham, hvis hun lagde sin hånd på hans lår.

Eller de kunne få et spørgsmål som ”Når en kvinde går ud på en bar, hvor sandsynligt er det, at hun er interesseret i at finde nogen af have sex med den aften?”.

På en skala fra 1 til 7, hvor 7 udtrykte størst lyst, vurderede udhvilede mænd kvinders "seksuelle hensigter" til 4.58. Men efter at være holdt vågne i et døgn var tallet vokset til 5,06.

Derimod forblev kvinders opfattelse af mænds seksuelle interesse på 5,22, uanset om de var udhvilede eller trætte.

”Vores resultater ligner dem fra studier med alkohol, som også hæmmer frontallappen,” siger forsker Jennifer Peszka, der er lektor i psykologi ved Hendrix College.

”Søvnmangel kan have uventede effekter på oplevelser i forbindelse med dating og kæresteforhold, der kan få folk til at sige ja til sex, som de måske ellers ikke ville have gjort, hvis de havde været udhvilet. Det kan føre til problemer som sexchikane, uplanlagt graviditet, seksuelt overførte sygdomme og konflikter. Alt sammen noget, der kan have alvorlige medicinske, uddannelsesmæssige og økonomiske konsekvenser for både den enkelte og for samfundet.”

 

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?