Er din mand søvnig, så lad være med at sende ham ud og købe ind.

Søvnmangel får os til at købe mere junkfood

 

Det er vigtigt, at du får en ordentlig nattesøvn, for ellers er der stor risiko for, at du hælder varer med mange kalorier i indkøbsvognen.

Mangel på søvn får os til købe mere mad med mange kalorier. Til gengæld får en god nattesøvn os til at beherske de usunde indkøb i supermarkedet.

Det viser en ny svensk undersøgelse fra Uppsala Universitet, der konkluderer, at mennesker, der sover godt om natten også er bekymrede for deres kalorieindtag og vægt, mens de, der sover dårligt, har en større tendens til at hælde usunde fødevarer i indkøbskurven.

I forbindelse med undersøgelsen gav forskerne 14 normalvægtige svenske mænd et indkøbsbudget på godt 300 kr og bad dem købe så meget, de kunne for pengene. De kunne vælge mellem 40 fødevarer, hvoraf 20 havde et højt kalorieindhold, mens de andre 20 var kalorielette. De udvalgte mænd skulle foretage deres indkøb efter henholdsvis en dårlig nats søvn og en god nats søvn.

Før mændene blev sluppet løs i supermarkedet, fik de et ordentligt morgenmåltid, så de ikke gik sultne på indkøb, skriver tidsskriftet Obesity .

Efter en nat med dårlig søvn købte mændene 18 pct. mere mad med 9 pct. flere kalorier end efter en god nats søvn. Samtidig viste studiet, at mændene efter en dårlig nats søvn, havde et højere blodindhold af hormonet ghrelin, der øger sultfornemmelsen.

Så pas din nattesøvn og smil til vægten!

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?