6 grunde til at dine drømme bliver absurde

Er du vågnet op og har undret dig over hvad i alverden den drøm, du havde, handlede om, så skyldes meget af handlingen formentlig stimulanser og stemninger i dit liv.

 

Din krop har alvorligt brug for søvn, så medmindre den føler fare på færde, så forsøger den at inkorporere alle ydre stimuli i dine drømme. Så lyden af en parkeret bils alarm midt om natten kan i dine drømme betyde et lille skift i fortællingen, som ikke nødvendigvis handler om lyden af en bilalarm, men måske om at din søn eller ven pludselig er på flugt i en stjålet bil.

"Drømme har denne virkelig coole måde tilsyneladende fejlfrit at inkorporere udefrakommende stimuli i fortællingen," forklarer Lauri Loewenberg , en certificeret drømmeanalytiker og medlem af International Association for the Study of Dreams.

Det betyder, at der er en masse påvirkninger, der kan forme, hvordan dine drømme udvikler sig, så det er vigtigt at huske på, at man ikke skal tage drømme alt for bogstaveligt. Så for at sikre at det drømmene forsøger at fortælle dig er så upåvirket af udefrakommende stimuli er det vigtigt at sikre et så roligt sovemiljø. Søvnen er vigtig for at bearbejde dagens begivenheder og oplevelser, så for meget indblanding kan være forstyrrende for den besked drømmene forsøger at give dig, understreger Loewenberg.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?