Så meget sover kvinder mindre end mænd

 

Kvinder tilbringer mere tid i sengen end mænd – men de sover til gengæld mindre. Og forskningen har nu et bud på, hvorfor nogle sover dårligere end andre.

Det har vist sig, at kvinder ligger i gennemsnit 15 minutter længere i sengen men sover 11 mindre.

Forskere fra Cambridge University har fundet frem til at 39,6 pct. af en gruppe undersøgte kvinder sagde, at de aldrig havde problemer med at falde i søvn – sammenlignet med 63,3 pct. af mændene.

De mest almindelige søvnproblemer er: At vågne for tidligt, som 14,7 pct. af kvinderne og 11,7 pct. af mændene klagede over.

At vågne op midt om natten uden at kunne falde i søvn igen er næsten ligeså stort et problem. 9 pct. af mændene og 14.7 pct. af kvinderne oplevede det.

Søvnproblemer var mindre almindelige blandt mennesker med godt helbred, som arbejdede, havde højere uddannelse og var unge.

En række faktorer ser ud at være forbundet med, hvor meget vi sover og hvor lang tid vi bruger i sengen. Sundhed er en af faktorerne, især for kvinder med dårligt helbred er der stort forskel i den tid de bruger i sengen og den tid de faktisk sover.

Mennesker med mange søvnproblemer, herunder vanskeligheder ved at falde i søvn, vågne op midt om natten og have svært ved at falde i søvn igen var dem, der havde størst forskel på tiden i sengen og den tid, de sov. For dem, med færrest problemer med søvnen, var der kun kort tid i forskel.

Undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Sleep Medicine, byggede på data fra 8.480 mennesker i alderen 45 til 90 år. 

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?