Sidder du i bilen og glemmer at dreje af det rigtige sted, så skulle du måske stoppe op og få dig en lur.Sidder du i bilen og glemmer at dreje af det rigtige sted, så skulle du måske stoppe op og få dig en lur.

7 overraskende tegn på du skal sove mere

Måske hører du til typen, der sover hurtigere end hovedet rammer puden. Men det er ikke nødvendigvis noget at prale af. Det kan nemlig være et tegn på, at du generelt får for lidt søvn. Og det er kun et tegn ud af mange.

 

Søvn er ligeså vigtigt som mad og drikke. Og dårlig eller for lidt søvn påvirker alt lige fra udseendet, hukommelsen og parforholdet.

Shelby Freedman Harris, der er direktør i Behavioral Sleep Medicine ved Montefiore Medical Center i New York, giver her 7 overraskende tegn på, at du skal sove noget mere end du gør.

Ja, altså at du falder i søvn med det samme

Det kan godt være, du tager det som et tegn på det modsatte, nemlig som udtryk for at du har et sundt sovehjerte. Ifølge National Institute of Neurological Disorders and Stroke lider du formodentlig af alvorlig søvnmangel, måske endda en egentlig søvnforstyrrelse, hvis du falder i søvn under 5 minutter efter du har lagt dig.

Du er glemsom

Hvis du glemmer, hvad du lige netop var i gang med, eller hvis du hele tiden forlægger brillerne, kan det være et tegn på, at du sover for lidt. En god søvn hjælper os med at huske. Og modsat – uden ordentlig hvile er det sværere at få indtrykkene til at sætte sig fast og blive til hukommelse eller egentlige minder. Man kan simpelthen ikke sætte oplevelserne ind i en sammenhæng, og det bliver sværere at agere rationelt og tænksomt.

Du er mere impulsiv end du plejer at være

Hopper du pludselig på et vildt tøjkøb, som du ellers ikke havde kastet dig ud i? Eller spiser du wienerbrød til morgenmad, selvom det slet ikke er noget du plejer? Forklaringen kan være, at søvnmangel i høj grad påvirker den del i hjernen, som styrer impulser, synsindtryk og opmærksomhed. For lidt søvn fører til dårligere beslutninger og til for høj impulsivitet, som f.eks. kan føre til dårlige madvalg.

  • 1
  • 2

Tags: søvn, koncentration, sult, skæderier

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?