De 8 mest almindelige solcreme-bommerter

Den største fejl du kan begå med hensyn til beskyttelse mod solen, er slet ikke at bruge solcreme.

 

Der er heldigvis mange, som har forstået, hvor vigtigt det er at beskytte sig mod solens stråler. De fleste af os kender risikoen bl.a. for hudkræft ved at være for længe og for ubeskyttet i solen. Og derudover dokumenterede et australsk studie forleden, at solcreme kan bruges til at forsinke hudens aldringsproces.

Men selv alle, der har de bedste intentioner, kan også begå fatale fejl. F.eks. vidste du måske ikke, at solcremens faktor udelukkende siger noget om UVB strålernes gennemtrængning til huden. Det er ikke nødvendigvis en vejledning i, hvor meget beskyttelse der er imod de skadende UVA stråler. (UVA strålerne har den længste bølgelængde og når derfor langt ind i hudens lag. De farver huden brun. UVB strålerne kommer med sine kortere bølger længere ind i huden, hvor de gør større skade.)

Fejl nummer 1:

Du bruger den solcreme som du har haft de sidste 3 år. Når vi taler solcreme, så betyder udløbsdatoen virkelig noget. De aktive ingredienser forsvinder henover tid, og en åbnet flaske eller krukke kan tilmed blive fyldt med bakterier, hvilket også betyder, at virkningen ødelægges. Du har måske også haft cremen med på stranden, hvilket jo næsten er nødvendigt, men de høje temperaturer i solen ødelægger også over tid virkningen.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?