Laks og citron er bare nogle af de sunde madvarer for din hud.

Syv madvarer der giver en sund sommerhud

 

Det er ikke ligegyldigt, hvad vi spiser om sommeren – hvis vi vil bevare en sund hud og få den bedste glød.

Den mad vi spiser om sommeren har ikke bare betydning for vores vægt. Den påvirker også, hvordan huden reagerer på solen og om huden ældes unødigt. Og maden påvirker vores hud på celleniveau. Da huden er vores største organ, er det også her, vi kan se de ubarmhjertige resultater, hvis vi ikke spiser ordentligt.

Paula Simpson, der er biokemiker og holistisk ernæringsekspert med speciale i hudens sundhed peger her på syv madvarer, der hjælper os med at holde sommerhuden smuk og sund:

Bær: Friske hindbær, brombær, blåbær og jordbær er alle lækre. Men de er også spækket med antioxidanter, hvilket beskytter huden mod solens skadelige effekter.

Vandmelon: Det kan næsten ikke blive mere sommerligt. Vandmelon er nærmest indbegrebet af sommer og med sine omkring 90 pct. vand hjælper den til at modvirke dehydrering. Desuden er vandmelon proppet med C-vitamin, hvilket er nødvendigt for en sund collagen produktion. Desuden er indholdet af antioxidanter højt, hvilket forebygger, at huden ældes før tid.

Citrusfrugter: Appelsiner, citroner, lime, grapefrugter – ligegyldigt hvilke citrusfrugter der er tale om, så er de gode for huden. Deres C-vitaminer og aminosyrer som prolin og lysin spiller en rolle i collagen produktionen og får huden til at se yngre ud.

Ananas: Udover vitaminer og mineraler, så indeholder denne skønne tropiske frugt bromelain, der bekæmper inflammation. Og modstandskraft mod inflammation kan bl.a. lindre solskoldninger.

Tomater: Paula Simpson siger, at tomater er virkelig gode for huden, fordi de beskytter hudcellerne. Det er indholdet af pigmentet lycopen, som ikke bare fremmer produktionen af collagen men også forebygger de fine linjer og rynker.

Agurk: Vi ved, at agurker er gode at lægge på hævede øjne. Men Paula Simpson siger, at man også skal sørge for at spise rigeligt med sommeragurker – af hensyn til huden. Agurker er mest vand, så de genopbygger tøj hud og hjælper mod dehydrering.

Laks: Det er dejligt at spise fisk om sommeren, og Paula Simpson anbefaler, at man af hensyn til huden spiser rigeligt med laks. De store mængder omega-3 fedtsyrer er nøglen til, hvordan hudcellerne regulerer olieindholdet.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?