I sommerhalvåret sørger solens stråler for, at vi danskere får godt med D-vitamin, men det kniber gevaldigt i vinterhalvåret. Derfor kan det ofte være nødvendigt at tage et tilskud.
Man kan være vegetar på mange forskellige måder, så find ud af, hvilken type dine evt. vegetar-venner er. Så undgår du at jokke i spinaten næste gang, du skal have dem til middag.
De færreste danskere spiser et aftensmåltid, hvor intet af maden er stegt, men udover at stegning har vist sig at kunne øge risikoen for kræft, så øger det også risikoen for alvorlig hjertesygdom og slagtilfælde.
Olivenolie og andre kilder til den enkeltumættede omega-9 fedtsyre, oliesyre, kan måske hjælpe på behandlingen af eller måske ligefrem forebygge udviklingen af multipel sclerose (MS).
Spiser eller drikker du mange frugter, grøntsager eller te, der indeholder antioxidante flavonoler, har du måske en mindre risiko for at udvikle Alzheimers demens år senere.
Diæter med højt proteinindhold, som Dukan-kuren, kan hjælpe folk med at tabe sig og opbygge muskler, men en ny undersøgelse med mus antyder, at de medfører mere plak i arterierne.