Sukker øger risikoen for spredning af brystkræft

Store mængder sukker øger risikoen for brystkræft og metastaser til lungerne.

 

Det understreger en ny undersøgelse fra University of Texas MD Anderson Cancer Center, hvor forskere viser at sukker - og især fruktose - øger både risikoen for og hvor hurtigt brystkræft vokser og spreder sig til lungerne.

Resultaterne, der er offentliggjort Cancer Research, viste at sukker påvirkede en enzymatisk signalvej kendt som 12-LOX (12-lipoxygenase).

"Vi fandt, at saccharose indtagelse i mus på et niveau, der kan sammenlignes med en typisk vestlig kost, førte til øget tumorvækst og metastase, i forhold til en sukkerfri stivelsesrig kost," siger Peiying Yang, der er lektor i palliativ, rehabiliterings- og integrativ medicin.

"Dette skyldtes delvis at 12-LOX og en tilhørende fedtsyre kaldet 12-HETE øger deres aktivitet."

Tidligere undersøgelser har vist, at sukker-indtag har en indvirkning på udviklingen af brystkræft, hvor betændelse mentes at spille en rolle.

"Den nuværende studie undersøgte effekten af ​​sukker på udviklingen af brystkirtel tumor og hvilke menkansimer, der ligger bag i flere museforsøg," siger medforfatter Lorenzo Cohen, der er professor i palliativ, rehabilitering og integrativ medicin .

"Vi kunne fastslå, at det specielt var fruktosen i bordsukker og high-fructose corn sirup (kunstig fruktose, red.), der bruges overalt i amerikanske fødevarer, som var ansvarlig for hurtigere spredning af metastaser til lunger og 12-HETE produktion i brysttumorer."

Cohen tilføjede, at dataene antyder, at sukker får 12-LOX signalering til at øge risikoen for brystkræft og metastaser.

Undersøgelsen er baseret på fire forskellige undersøgelser, hvor mus tilfældigt blev placeret i forskellige grupper der fik ​​fire forskellige diæter. I løbet af seks måneder havde 30 procent af mus på en almindelig stivelsesholdig kost ganske vist målbare tumorer, men tallet for mus, der fik en saccharose beriget kost, var hele 50-58 procent. Undersøgelsen viste også, at antallet af lungemetastaser var signifikant højere hos mus på en saccharose- eller fruktose-beriget kost.

"Denne undersøgelse tyder på, at saccharose eller fruktose starter produktion af 12-LOX og 12-HETE i brysttumorceller in vivo," siger Cohen.

"Dette indikerer at sukker fremmer tumorvækst hos mus. Hvordan saccharose og fruktose inducerer 12-HETE og om det har en direkte eller indirekte virkning er dog uklart."

Tags: brystkræft, sukker, metastaser, lungekræft

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Nyheder fra Klog Kost