Skip to main content

Chokolade, te og bær forebygger diabetes

{snippet modul199}
 
{module 187}

En kost, der indeholder stoffer, der findes i chokolade, the og bær kan hjælpe med at beskytte mod diabetes og andre sygdomme.

Henved 2.000 raske, britiske kvinder skulle udfylde et fødevare spørgeskema og blev desuden testet for blodsukkerregulering, inflammation og insulinresistens.

"Vi har set på fordelene ved at spise bestemte undergrupper af flavonoider. Vi fokuserede på flavoner, som findes i urter og grøntsager såsom persille, timian og selleri, og anthocyaniner, der findes i bær, røde druer, vin og anden rød eller blå-farvet frugt og grøntsager," siger Aedin Cassidy fra University of East Anglia i England.

Forskerne fandt, at når deltagerne indtog høje niveauer af flavoner og anthocyaniner, var det forbundet med lavere insulinresistens, bedre regulering blodsukker og lavere niveauer af inflammation.

Kronisk betændelse er forbundet med diabetes, fedme, hjerte-karsygdomme og kræft.

{module Læs også - Slankekur}

"Det er en af de første store humane undersøgelser, der ser på, hvordan disse magtfulde bioaktive stoffer kan reducere risikoen for diabetes," siger Cassidy til Journal of Nutrition.

Tidligere forskning har vist, at disse typer fødevarer kan påvirke blodsukkeret, som spiller en rolle for type 2-diabetes risikoen. Men det er uvist, hvor regelmæssig indtagelse, der skal til for at påvirke en persons blodsukker, inflammationsniveauer og insulinresistens.

I følge studiets medforfatter Tim Spector fra Kings College i London er der er tale om et spændende fund, der viser, at nogle komponenter i fødevarer, som vi ellers anser for at være usunde såsom chokolade og vin, kan indeholde nogle gavnlige stoffer. ”Hvis vi kan identificere og adskille disse stoffer, vil vi potentielt kunne forbedre sund kost,” siger han.