Så langt skal midaldrende kvinder gå dagligt

6000 skridt dagligt er tilsyneladende nok for midaldrende kvinder for at opretholde formen.
 

Risikoen for diabetes og hjertekarsygdomme reduceres jo længere du går om dagen.

Mens man anbefaler yngre mennesker at gå mindst 10.000 skridt om dagen, så kan midaldrende kvinder tilsyneladende nøjes med at gå kun 6000 skridt dagligt.

Det viser en brasiliansk undersøgelse af 292 kvinder mellem 45 og 72 år, der målte deres daglige gang med skridttællere.

Går man 6.000 eller flere skridt om dagen - uanset hvor - nedsætter det risikoen for diabetes og metabolisk syndrom (et forstadium til diabetes og en risiko for hjerte-kar-sygdom).

De 292 kvinder i Passo Fundo blev også kontrolleret for bl.a. kolesterol og blodsukker og fik målt deres talje, hofte og mavefedt, der er et risikotegn for diabetes og kardiovaskulære sygdomme. Kvinder, der gik 6.000 eller flere skridt om dagen blev anset for at være aktive og dem, der tog færre skridt for at være inaktive. 

De inaktive kvinder var langt oftere overvægtige og havde meget oftere metabolisk syndrom eller havde faktisk diabetes, uanset om de havde passeret overgangsalderen, hvor disse risici normalt øges - og uanset om de var i hormonbehandling.

6000 skridt svarer til at gå fra Rådhuspladsen i København til foden af Valby Bakke og tilbage igen.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?