Hvis I begge løber eller træner er der større sandsynlighed for at I får dyrket tilstrækkelig motion.Hvis I begge løber eller træner er der større sandsynlighed for at I får dyrket tilstrækkelig motion.

Motion smitter blandt par

 

Hvis du begynder at dyrke regelmæssig motion, vil din partner givetvis følge trop. Så sving dig op på sadlen, så I begge kan komme over stepperne og komme i bedre form.

Hvis du begynder at dyrke motion af den ene eller anden art, så vil det med stor sandsynlighed inspirere din partner til at gøre det samme, viser en ny undersøgelse.

"Når det kommer til fysisk kondition, så kommer det bedste gruppepres for at komme i gang fra den person, der sidder over for dig ved morgenbordet," siger undersøgelse medforfatter Laura Cobb, der er ph.d.-studerende ved Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Forskere har undersøgt data fra mere end 3.200 amerikanske ægtepar, der har givet oplysninger om deres fysiske aktivitetsniveau ved et indledende besøg og igen seks år senere.

Ved det første besøg levede 45 pct. af mændene og 33 pct. af kvinderne op til American Heart Associations anbefaling om, at voksne får mindst 150 minutters moderat motion eller mindst 75 minutter intens motion om ugen.

Mænd, hvis partner udøvede den anbefalede mængde motion ved det første besøg, havde 70 pct. større sandsynlighed for at opfylde målene ved det andet besøg, sammenlignet med mænd, hvis kvindelige partnere ikke var så fysisk aktive.

Kvinder, hvis mænd udøvede den anbefalede mængde motion ved det første besøg, havde 40 pct. større sandsynlighed for at opfylde kravene ved det andet besøg, viste undersøgelsen.

"Vi ved alle, hvor vigtigt motion er for at holde sig sund. Denne undersøgelse fortæller os, at en partner kan få en rigtig positiv indvirkning på den anden, når det handler om at holde sig fit og gå i gang med det lange, seje træk,” siger Laura Cobb.

Undersøgelsen er præsenteret på det årlige møde i American Heart Association i Dallas.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?