Mænd forventer ikke at diskussioner fører til et resultat - og så er det hurtigere overstået at give kvinden ret. Mænd forventer ikke at diskussioner fører til et resultat - og så er det hurtigere overstået at give kvinden ret.

Derfor er mænd så irriterende at diskutere med

Nu har forskere måske fundet den videnskabelige dokumentation for kvinders diskussionslyst i et parforhold – og for, hvorfor mænd ofte bare siger ’ja, ja skat..’ og inderst inde håber, at diskussionen er overstået næsten før den er begyndt.

 

Mænd har det med at underlægge sig deres kvinders følelser, mens kvinder nærmest fungerer omvendt: Mener eller føler deres mand ét, vil kvinderne det modsatte.

Samarbejde er afgørende i et hvert succesfuldt parforhold. Men hvordan mænd og kvinder oplever følelsesmæssigt samarbejde og fællesskab er meget forskelligt.

Ifølge en undersøgelse foretaget på University of Arizona, har mænd det med at følge deres kvinders følelsesmæssige udsving, mens kvinder går direkte imod det deres mænd føler.

Forsker Asley Randall har længe forsket i, hvordan de to partnere i et forhold spiller følelsesmæssigt sammen.

For eksempel: En af parterne kommer hjem fra arbejde og er i dårligt humør, så ved vi, at den anden i forholdet også bliver negativt påvirket. Men hvordan sker det helt præcist og hvordan ser det ud generelt i parforholdet?

Mænd vil have fred

Asley Randall undersøgte, hvordan selve samarbejdet, der jo gavner et hvert parforhold, også påvirker de gensidige følelser, og omvendt.

Randalls forskning viste intet om dette, men forskerne gætter på, at kvinder ubevidst fornemmer, at de ofte bare har opnået den tilsyneladende enighed, fordi deres mænd siger ja og amen for at få fred.

Tags: parforhold, kønsforskel

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Kvinder bedre til at vurdere andres følelser

Kvinder bruger flere områder af hjernen til at identificere andres mentale tilstand end mænd og det er vigtigt at tage højde for i behandling af psykiske problemer.

Sådan er jeg sluppet af med min daglige migræne

Ved at ændre kosten, så den indeholder mindre tyramin, er det lykkedes Helle Torpegaard at undgå sine daglige migræneanfald, så hun i dag kun sjældent rammes af de ulidelige smerter. Nu har hun skrevet en bog med titlen Migrænekuren.

Middelhavskost reducerer din risiko for slagtilfælde

Middelhavskost med mere fisk, frugt og nødder, grøntsager og bønner samt mindre kød og mælk reducerer risikoen for slagtilfælde hos kvinder over 40 år, men ikke hos mænd.

Ændring af spisetider kan slanke dig

Mindre ændringer i hvornår du spiser morgenmad og aftensmad kan reducere dit kropsfedt, men det kan være svært for de fleste.

Derfor skal du tabe dig inden det er for sent

Hvis du vil tabe dig, så skal du ikke vente til du er gået på pension, for så risikerer du både tidligere død og hoftebrud.

Træning påvirker ikke starten på overgangsalderen

Håbet om at meget motion og hård fysisk træning kan udsætte risikoen for tidlig overgangsalder, bliver afvist i en ny undersøgelse af over 100.000 kvinder.

Midaldrende kvinder falder meget oftere

Kvinder har allerede fra 40 års-alderen en markant øget risiko for at falde og dermed risiko for hoftebrud og hjernerystelse.

Små gåture øger blodtilførslen til hjernen

Sidder du dagligt ned i mange timer i træk, så øger det din risiko for demens og kognitive problemer. Men rejser du dig op og går små ture på kontoret, så hjælper det.