11 overraskende ekstra gevinster ved orgasmer

De fleste af os behøver ingen argumentation for at hoppe under dynen med en vi elsker. Det føles jo skønt – men her er endnu en god nyhed: Det er sundt, hvis kærligheden fører til orgasmer.

 

Vidste du f.eks. lige præcis hvorfor en rigtig god omgang sex gør dig så mild og medgørlig bagefter? Eller hvad er forklaringen mon på, at kvinder åbenbart bliver i godt humør af at deres mænd får orgasme?

Du kan også her læse om, hvad orgasmen betyder for hvor længe du og din partner lever.

En af årsagerne til at orgasmer føles så godt er, at hjernen udløser ’glædeshormonet’ oxytocin, når de ’skønne små spasmer’ vælter frem. Nogle kalder også oxytocin for ’kærlighedshormonet’, fordi det spiller en vigtig rolle i de varme følelser mellem mennesker.

Her er 11 årsager til at orgasmer gør dit liv bedre.

1. Orgasmer får mænd til at være tro

Tyske forskere gennemførte i 2012 et eksperiment, hvor de testede påvirkningskraften i oxytocin. De mente, at høje doser af ’kærlighedshormonet’ ville få mænd til at overveje at være deres partnere utro. Så de gav en gruppe heteroseksuelle mænd tilskud af oxytocin og introducerede dem for en attraktiv kvinde. Mændene blev bedt om at sige, hvornår den lækre kvinde var på en passende afstand og hvornår det var for tæt på. Dem, som tog oxytocin og var i et parforhold foretrak en afstand til fristelsen, der var større end dem, der tog oxytocin og var singler. Det fik forskerne til at mene, at i stedet for at oxytocin fik mænd til at være utro, så fik hormonet i stedet for mænd til at i højere grad at beskytte deres parforhold.

2. Kvinders orgasmer får mænd til at fokusere bedre

Der er så meget hjernepower i orgasmer, at en organisation i San Francisco, som hedder One Taste, praktiserer ’orgasme meditation’, hvor to partnere fokuserer på, at kvinden skal have orgasme. Skuespilleren Karen Lorre har udtalt, at hun via One Tastes nye meditationsteknikker har opnået at få 11 orgasmer om dagen. Og mænd har udtalt, at de også oplever bedre sundhed udelukkende ved at give kvinder seksuel tilfredsstillelse. I en artikel i New York Times siger en mand, at det at han skulle koncentrere sin opmærksomhed omkring en lille knop på kvindens krop, styrkede hans koncentrationsevne på arbejde.

3. Orgasmer begrænser stress

Til et studie fra 2000 interviewede Carol Rinkleib Ellison 2.632 kvinder i alderen 23 til 90. Og her fandt hun ud af at 39 procent af dem, der onanerede, fortalte, at de gjorde det for at slappe af. Sexologen Beverly Whipple forklarer, at det er på grund af oxytocinen. Når man får orgasme, udløses oxytocin fra nervecellerne i den del af hjernen, som hedder hypothalamus, og ud i blodbanerne. Orgasmer virker derfor mod anspændthed da oxytocinen stimulererer følelser af varme og afslapning. Desuden viser forskning fra Groningen University i Holland, at når kvinder oplever orgasme, udviser amygdala, den del af hjernen, som er forbundet med angst og uro, næsten ingen aktivitet.

4. Orgasmer hjælper mod smerte

Der findes en del beviser på, at orgasmer kan lette alle former for smerter, herunder smerter ved leddegigt, smerter efter en operation og endda fødselssmerter. Dette skyldes oxytocin og endorfiner, bl.a. dokumenteret i en bog skrevet af Beverly Whipple, som viste, at kvinders tolerance overfor smerte øgedes med 74,6 procent, når de onanerede sig til orgasme.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Kvinder bedre til at vurdere andres følelser

Kvinder bruger flere områder af hjernen til at identificere andres mentale tilstand end mænd og det er vigtigt at tage højde for i behandling af psykiske problemer.

Sådan er jeg sluppet af med min daglige migræne

Ved at ændre kosten, så den indeholder mindre tyramin, er det lykkedes Helle Torpegaard at undgå sine daglige migræneanfald, så hun i dag kun sjældent rammes af de ulidelige smerter. Nu har hun skrevet en bog med titlen Migrænekuren.

Middelhavskost reducerer din risiko for slagtilfælde

Middelhavskost med mere fisk, frugt og nødder, grøntsager og bønner samt mindre kød og mælk reducerer risikoen for slagtilfælde hos kvinder over 40 år, men ikke hos mænd.

Ændring af spisetider kan slanke dig

Mindre ændringer i hvornår du spiser morgenmad og aftensmad kan reducere dit kropsfedt, men det kan være svært for de fleste.

Derfor skal du tabe dig inden det er for sent

Hvis du vil tabe dig, så skal du ikke vente til du er gået på pension, for så risikerer du både tidligere død og hoftebrud.

Træning påvirker ikke starten på overgangsalderen

Håbet om at meget motion og hård fysisk træning kan udsætte risikoen for tidlig overgangsalder, bliver afvist i en ny undersøgelse af over 100.000 kvinder.

Midaldrende kvinder falder meget oftere

Kvinder har allerede fra 40 års-alderen en markant øget risiko for at falde og dermed risiko for hoftebrud og hjernerystelse.

Små gåture øger blodtilførslen til hjernen

Sidder du dagligt ned i mange timer i træk, så øger det din risiko for demens og kognitive problemer. Men rejser du dig op og går små ture på kontoret, så hjælper det.