Kvinder nemmere at tilfredsstille med alderen

Seksuel tilfredsstillelse stiger tilsyneladende med alderen.
 

Hvis kvinder stadig har lyst til sex, så bliver de nemmere at tilfredsstille, jo ældre de bliver.

En ny undersøgelse af seksuelt aktive ældre kvinder konstaterer, at seksuel tilfredsstillelse hos kvinder stiger med alderen, og selv om deres sexksulle aktivitet er faldende, så er de tilfredse med deres sexliv. Et flertal af undersøgelsens deltagere fortæller at de stadig ofte bliver ophidsede og får orgasme til trods for lav seksuel lyst. Undersøgelsen fremlægges i januar-udgaven 2103 af The American Journal of Medicine.

Forskere fra bl.a. University of California, San Diego School of Medicine har evalueret seksuel aktivitet og tilfredshed rapporteret af 806 ældre kvinder, der er en del af Rancho Bernardo Study (RBS) kohorte, en gruppe af kvinder, der lever i Rancho Bernard nær San Diego, og hvis helbred er blevet medicinsk undersøgt i 40 år. Undersøgelsen målte forekomsten af nuværende seksuel aktivitet; de egenskaber, der er forbundet med seksuel aktivitet, herunder demografi, sundhed, brug af hormoner, hyppighed af ophidselse, smøring, orgasme, smerter under samleje og den seksuelle lyst og tilfredsstillelse hos de ældre kvinder.

Medianalderen i undersøgelsen var 67 år og 63% var postmenopausale. Halvdelen af de adspurgte, der rapporterede at have en partner havde været seksuelt aktive i de løbet af de seneste fire uger. Sandsynligheden for seksuel aktivitet faldt alderen. Størstedelen af seksuelt aktive kvinder, 67,1%, opnåede orgasme det meste af tiden eller altid. De yngste og ældste kvinder i undersøgelsen rapporterede den højeste frekvens af orgasme tilfredshed.

40 procent havde aldrig følt lyst

40% af alle kvinderne erklærede, at de aldrig eller næsten aldrig har følt seksuel lyst, og en tredjedel af de seksuelt aktive kvinder rapporterede lav seksuel lyst.

Ledende forsker Dr. Elizabeth Barrett-Connor, Institut for Familie-og Sygdomsforebyggelse, University of California, San Diego School of Medicine, siger:

"Kun en ud af fem seksuelt aktive kvinder mente at de havde en høj seksuel lyst. Cirka halvdelen af kvinderne i alderen 80 år eller mere fortalte at de følte ophidselse, brugte smøring, og oftest fik orgasme, men alligevel havde de sjældent lyst til sex. I modsætning til traditionel opfattelse, hvor seksuel ophidselse ligger forud for seksuel aktivitet, tyder disse resultater på, at kvinder tager del i seksuelle aktivitet af flere grunde, f.eks. bekræftelse eller opretholdelse af et forhold. "

Uanset partnerstatus eller seksuel aktivitet, var 61% af alle kvinder i undersøgelsen tilfredse med deres samlede sexliv. Selvom alder er blevet beskrevet som en væsentlig årsag til lav seksuel tilfredsstillelse, viste RBS_undersøgelsen at den procentvise andel af seksuelt tilfredse kvinder faktisk øges med alderen. Cirka halvdelen af kvinder, der var over 80 år gamle, beskrev deres sexliv som tilfredsstillende næsten altid eller altid.

Lige så god orgasme som unge kvinder

Ikke alene var de ældste kvinder i denne undersøgelse de mest tilfredse, men deres orgasme tilfredshed svarede også til de yngste deltagere tilfredshed.

"I denne undersøgelse var seksuel aktivitet ikke altid nødvendig for seksuel tilfredsstillelse. De, der ikke var seksuelt aktive har opnået seksuel tilfredsstillelse gennem berøring, kærtegn, eller andre intimitet udviklet i løbet af et langt forhold," siger Dr. Susan Trompeter, Department of Medicine ved University of California, San Diego School of Medicine.

"Følelsesmæssig og fysisk nærhed til partneren kan være mere vigtig end at opleve orgasme. En mere positiv tilgang til kvindelig seksuel sundhed med fokus på seksuel tilfredsstillelse kan være mere gavnlig for kvinder end et begrænset fokus på deres seksuelle aktivitet eller dysfunktion," menerTrompeter.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Kvinder bedre til at vurdere andres følelser

Kvinder bruger flere områder af hjernen til at identificere andres mentale tilstand end mænd og det er vigtigt at tage højde for i behandling af psykiske problemer.

Sådan er jeg sluppet af med min daglige migræne

Ved at ændre kosten, så den indeholder mindre tyramin, er det lykkedes Helle Torpegaard at undgå sine daglige migræneanfald, så hun i dag kun sjældent rammes af de ulidelige smerter. Nu har hun skrevet en bog med titlen Migrænekuren.

Middelhavskost reducerer din risiko for slagtilfælde

Middelhavskost med mere fisk, frugt og nødder, grøntsager og bønner samt mindre kød og mælk reducerer risikoen for slagtilfælde hos kvinder over 40 år, men ikke hos mænd.

Ændring af spisetider kan slanke dig

Mindre ændringer i hvornår du spiser morgenmad og aftensmad kan reducere dit kropsfedt, men det kan være svært for de fleste.

Derfor skal du tabe dig inden det er for sent

Hvis du vil tabe dig, så skal du ikke vente til du er gået på pension, for så risikerer du både tidligere død og hoftebrud.

Træning påvirker ikke starten på overgangsalderen

Håbet om at meget motion og hård fysisk træning kan udsætte risikoen for tidlig overgangsalder, bliver afvist i en ny undersøgelse af over 100.000 kvinder.

Midaldrende kvinder falder meget oftere

Kvinder har allerede fra 40 års-alderen en markant øget risiko for at falde og dermed risiko for hoftebrud og hjernerystelse.

Små gåture øger blodtilførslen til hjernen

Sidder du dagligt ned i mange timer i træk, så øger det din risiko for demens og kognitive problemer. Men rejser du dig op og går små ture på kontoret, så hjælper det.