Skip to main content

8 tegn på at din mand har en midtvejskrise

Om det skyldes et fald i testosteron-niveauet eller bare erkendelse af at han har sin bedste tid bag sig, så kan en mandlig midtvejskrise vise sig på mange måder.

{snippet start}

Og den kan blive en belastning for jeres samliv, der i værste fald kan blive enden på jeres forhold. Ikke blot vil du have svært ved at tro, at han kan ændre sig så meget, men måske ligefrem komme i tvivl om hans kærlighed og loyalitet.

"Dette er ikke en nem tid for nogle af ægtefællerne," siger psykologen Ilse Terblanche.

"Mænds tilsyneladende vanskelig adfærd kan være drevet af depression eller en følelse af utilstrækkelighed. Når børnene flytter hjemmefra kan mænd få følelsen af at deres rolle som beskytter eller forsørger er overstået," siger hun.

Sidste år viste en undersøgelse at mænd gennemsnitligt rammes af en midtvejskrise som 44-årige, men det er alt afhænging af forskellige parametre som testosteron-niveau, familie- og jobsituation.

"Mange ægteskaber overlever ikke disse midtvejskriser, især ikke hvis manden ændrer personlighed og er konstant utro," siger Terblanche.

"Ægteskabsrådgivning og medicin i form af anti-depressiva kan hælpe et langt stykke af vejen på den stress, som midtvejskrisen medfører og som ender med at mange ægteskaber går i opløsning."

Her er 8 tegn på, at din mand kan have en midtvejskrise?