Ringfingerens længde i forhold til pegefingeren kan sige noget om lysten eller behovet for sex med andre.Ringfingerens længde i forhold til pegefingeren kan sige noget om lysten eller behovet for sex med andre.

Din fingerlængde viser om du har lyst til utroskab

 

Har din mand en længere ringfinger end pegefinger, så skal du overveje om han er utro eller overvejer at droppe dig.

Men før du giver din partner fingeren, så tjek lige længden på dine egne fingre, for over halvdelen af både mænd og kvinder har længere ringfingre. Lige som både mænd og kvinder med lange ringfingre ser ud til at være mere promiskuøse.

I hvert fald hvis man skal tro en ny engelsk undersøgelse fra Oxford og Northumbria Universiteter, hvor forskere har analyseret svarene i et spørgeskema om 575 personers følelser og tanker om at dyrke ikke forpligtende sex og sammenlignet med fingerlængden hos britiske mænd og kvinder.

Tidligere undersøgelser har afsløret at mængden af testosteron i livmoderen har betydning for længden af ringfingeren. 62 procent af mænd har derfor en længere ringfinger, men også omkring 50 procent af kvinder har en længere ringfinger end pegefinger.

Du skal måle længden af de to fingre fra den nederste skillelinje til håndfladen og til fingrenes top for at finde ud af hvilken finger, der er længst.

Den nye undersøgelse, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Biology Letters, viser at både mænd og kvinder kan være genetisk tilbøjelige til at være enten promiskuøse eller tro.

Svarene viste, at både mænd og kvinder faldt i en af to grupper - dem med lav eller begrænset, sociosexualitet og dem med høj eller ubegrænset, sociosexualitet (altså behov/lyst til at dyrke sex med flere).

Personer med begrænset sociosexualitet foretrækker eksklusive parforhold, hvor man forpligter sig. De foretrækker at være dybt følelsesmæssigt engageret, før de begynder et seksuelt forhold.

Personer med ubegrænset sociosexualitet har til gengæld tendens til at have et meget lille behov for at være følelsesmæssigt involveret og er tilfredse med kortvarige relationer med flere partnere.

Spørgeskema-undersøgelsen viste at mænd er lidt mere tilbøjelige til at have en høj socioseksualitet og lyst til at skifte partner ofte. 57 procent af mænd havde disse tanker, mens det kun var tilfældet for 47 procent af kvinderne.

Viser også noget om helbred og sportsevner

Undersøgelsen menes at være den første af sin art, der fremlægger dokumentation for at kvinder også deler sig i to så tydelige typer.

Forfatterne påpeger, at mens det er blevet bredt accepteret, at mænd deler sig i to parforholdstyper, fædre- og jæger-typer, så er denne undersøgelse den første, der påpeger en lignende opdeling af kvinder.

Dette kan betyde, at der kan være en vis tendens til at indlede forhold til ligesindede, så stabile typer finder sammen og risikoen for skilsmisse i nogle parforhold også genetisk er mindre end i andre forhold, hvor parret har længere ringfingre.

Det er vigtigt at bemærke, at kulturelle og miljømæssige faktorer kan påvirke denne underliggende parforholds-genetik, påpeger professor John Manning fra Northumbria Universitets Institut for Psykologi, der har lavet undersøgelsen i samarbejde med Dr. Rafael Wlodarski og professor Robin Dunbar fra Oxford Universitets Institut for Eksperimentel Psykologi.

Professor John Manning har analyseret fingerlængde og genetiske sammenhænge med helbred i næsten 20 år. Udover at vise hvor højt testosteron-niveauet har været i livmoderen, kan fingerlængden også fortælle noget om frugtbarhed, lunge- og hjertefunktion og evner for sportsgrene som fodbold og løb.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?