Et langt ægteskab kræver mere end lidenskab og tiltrækning.Et langt ægteskab kræver mere end lidenskab og tiltrækning.

Undersøgelse: Her er opskriften på et langt ægteskab

Sidste år blev 19.435 ægtepar skilt i Danmark og det er det højeste antal skilsmisser i Danmark nogensinde, men tallet kunne formentlig være meget lavere, hvis nye ægtepar fulgte en række videnskabeligt dokumenterede råd.

 

Rådene er baseret på en ny undersøgelse, hvor 700 ældre, der har været gift i tilsammen 40.000 år, har svaret på spørgsmål om hvad der har sikret dem et langt ægteskab med jobskift, børneopdragelse, økonomiske problemer, dårligt helbred og andre af livets udfordringer.

Undersøgelsen er lavet af gerontologen Karl Pillemer fra Cornell University, der står bag de mange dybdegående interview, som han har beskrevet i bogen "30 lektioner i kærlighed: Råd fra de klogeste amerikanere om kærlighed, parforhold og ægteskab"

Pillemer lavede først en national undersøgelse, hvor næsten 400 amerikanere over 65 år blev spurgt om hvad de mente var nødvendigt for at få et godt parforhold. Derefter har han fået lavet interviews med mere end 300 enkeltpersoner, der havde været gift i mere end 30 år. Hans gruppe interviewede også fraskilte for at høre deres råd til hvordan andre kunne undgå skilsmisser.

Deltagerne havde i gennemsnit været gift i 44 år. Det ældste par var hhv. 98 og 101 år og havde været gift i 76 år. Svarene blev delt op i de mest almindeligt forekommende anbefalinger, hvilket resulterer i en liste over de hyppigst udvalgte råd til et vellykket, langt forhold.

"I stedet for at fokusere på et lille antal historier, ville jeg udnytte deres visdom til at give videnskabeligt pålidelige råd fra et stort og varieret udsnit af folk, der havde været gift i lang tid," siger Pillemer.

Og analysen af de mange interviews nåede frem til disse fem hovedråd:

Lær at kommunikere: "Et overvældende antal af deltagerne understregede at at godt ægteskab er afhængig af at man konstant taler sammen. De tror, ​​de fleste ægteskabelige problemer kan løses gennem åben kommunikation, og omvendt fortalte mange af de skilte, at deres ægteskaber var blevet opløst pga. manglende kommunikation."

  • 1
  • 2

Tags: skilsmisse, ægteskab

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?