Skænderier får de fleste til at spise mere og usundere.Skænderier får de fleste til at spise mere og usundere.

Skænderier gør dig overvægtig og usund

Skændes du ofte med din mand er det måske grunden til, at du - og din mand - er overvægtige.

 

Det antyder i hvert fald en ny undersøgelse, hvor forskere har fulgt med i parskænderier og testet de efterfølgende madbehov.

I alt deltog 43 par, der ofte skændtes, men denne gang indvilligede i at forlægge deres skænderier om emner, de vidste kunne få dem op det røde felt, til laboratorierne på University of Delaware og Ohio State University.

De deltog i to sessioner på hver 9 1/2 timer lang, hvor de sammen med deres partner spiste et måltid og forsøgte at løse en eller flere konflikter i deres forhold, svarede på spørgsmål og fik taget blodprøver og andre test.

Deltagernes normale diæter blev analyseret og deltagerne blev testet for humørsvingninger og søvnkvalitet. Deres alder, højde og vægt blev registreret og deres kropsmasse blev beregnet.

Hormonniveauerne for leptin og ghrelin blev også testet fire gange før måltidet, og tre gange efter det - to, fire og syv timer efter.

Øgede appetitten

Undersøgelsen viste, at skænderierne ofte medførte en bølge af "jeg er sulten" hormonet kendt som ghrelin, men kun blandt dem, der havde en sund vægt eller var overvægtige.

Skænderierne medførte også at de samme deltagere valgte usund mad.

Men mens skænderierne medførte signifikant højere mængder af det appetit-udløsende hormon ghrelin hos deltagere med et BMI under 30 skulle der  tilsyneladende mere til at påvirke rigtig fede menneskers appetit-hormoner. Deres Ghrelin-niveau blev ikke påvirket.

Det appetit-undertrykkende hormon, leptin, blev ikke påvirket af nogen af deltagernes skænderier.

Resultaterne var de samme for begge køn.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Giv de søde et spark og planlæg din daglige kost.
Slankekur | dec 31, 2014

Sådan får du slankekuren til at virke

Lad være med at sulte dig selv, men vælg i stedet en kost du kan holde fast i. Og husk så…

Undersøgelsen, der er offentliggjort i Clinical Psychological Science er banebrydende ved at teste kroppens evne til at regulere appetitten efter et skænderi med en ægtefælle, og kan hjælpe forskerne til at forstå, hvordan ægteskabelig problemer i sidste ende resulterer i helbredsproblemer.

Undersøgelsen rejser mange spørgsmål for fremtidig forskning. Hvorfor er disse ting - parforholdsspændinger, appetit, kostvaner - relaterede? Hvornår starter denne sammenhæng mellem parforholdsspændinger og dårlig kost? Er der en forskel på om ægteskabelige spændinger er kortvarige eller kronisk? Hvorfor er rigtig fedes appetit relativt upåvirket?

Tags: parforhold, overvægt, skænderier

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?