Skilsmisse behøver ikke bare skyldes at man ikke passer sammen, men også at man måske passer for godt sammen.Skilsmisse behøver ikke bare skyldes at man ikke passer sammen, men også at man måske passer for godt sammen.

5 overraskende grunde til skilsmisse

Skilsmisse skyldes oftest at par finder ud af at de har for lidt til fælles og ikke kan blive enige om dagligdagens problemer.

 

Men det kan også ende i skilsmisse, hvis I er alt for ens, pointerer parforholdscoach og forfatter Preston Ni, der bl.a. har skrevet bogen '7 nøgler til et langt og succesfuldt parforhold'.

Han påpeger, at der udover de typiske årsager til skilsmisse som mistillid, forskellige prioriteringer og dårlig kommunikation også er forhold, som par normalt opfatter som positive, der kan føre til brud.

Her er fem overraskende grunde til skilsmisse.

1. For ens

At have fælles værdier og passe godt sammen er vel positivt. Ja, men ifølge Preston Ni kræver det en modenhed, der sikrer at begge parter ikke ender med at holde fast i negative mønstre. Det kan være mangel på lyst til at tage konflikter, der f.eks. kan ende med, at den ene eller begge parter låner penge til et overdrevent forbrug - a la Luksusfælden.

Hvis begge parter i et forhold elsker at tage risici kan det også med tiden eskalere til et niveau, hvor parterne overskrider hinandens grænser - fordi ingen vil begrænse den anden.

Et følelsesmæssigt hæmmet par kan mangle intimitet, som i sidste ende kan betyde, at de ikke føler sig tilfredse.

Så selv om det er positivt at passe godt sammen, så kræver det en modenhed ikke at blive fastholdt i usunde mønstre og manglende udvikling af forholdet.

2. For afhængig

I starten af et forhold kan det være dejligt at føle, at den anden ikke kan undvære at være sammen med en.

Men nogle mennesker kan føle en så stor usikkerhed, at man i andre sammenhænge ville kalde deres opførsel for klæbende. Men i et forhold kan det være svært at skelne mellem en kæreste, der bare elsker dig vildt og en usikker klæbende person, der konstant kræver bekræftelse for at føle sig tryg.

Det kan med tiden udvikle sig til afhængighed, besiddertrang, og overfølsomhed, der får den anden part til at stritte imod.

  • 1
  • 2

Tags: skilsmisse, parforhold, konflikter

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?