Husk at vise taknemmelighed over for din partner. I stort og småt.Husk at vise taknemmelighed over for din partner. I stort og småt.

Et ord kan redde dig fra skilsmisse

Det kræver ikke lange samtaler, at sikre et godt ægteskab, hvor I undgår for mange konflikter.

 

Et ord kan gøre det, viser en ny undersøgelse fra University of Georgia, der netop er offentliggjort i tidsskriftet Personal Relationships.

"Tak, skat," kan være nok til at få din partner til at føle sig tilfreds med ægteskabet, selv om det sikkert vil hjælpe at uddybe din taknemmelighed en gang imellem.

"Vi konstaterede, at følelsen af at være værdsat og vide, at din ægtefælle værdsætter dig, direkte påvirker din opfattelse af dit ægteskab, hvor engageret du er i det, og din tro på, at det vil vare," siger undersøgelsens medforfatter Ted Futris fra universitetets center for Familie- og Forbrugervidenskab.

Forskernes undersøgelse er baseret på telefoninterview med 468 gifte personer, der fik spørgsmål om deres økonomi, parkommunikation og opfattelse af taknemmelighed.

Resultaterne indikerede, at udtryk for taknemmelighed var det mest konsekvente tegn på et godt ægteskab.

"Det viser betydningen af ​​at takke," siger undersøgelsens hovedforfatter Allen Barton.

"Selv hvis et par problemer og besvær på andre områder, kan taknemmelighed i forholdet bidrage til at fremme et godt ægteskab."

Undersøgelsen fandt også, at jo oftere par udtrykte taknemmelighed, des ringere risiko for skilsmisse. Taknemmelighed sikrede også kvinders ægteskabelige engagement mod de negative virkninger af dårlig kommunikation under konflikter.

"Endnu vigtigere viste vores undersøgelse også, at taknemmelighed og påskønnelse modvirke eller afbøder de negative virkninger af at den ene part ikke ønsker at diskutere parproblemer under en konflikt," siger Futris.

Denne type parforholdsproblemer, hvor den ene part stiller krav eller ønsker at diskutere, mens den anden er trækker sig, har i tidligere undersøgelser vist sig at være en årsag til at økonomiske problemer påvirker ægteskabet negativt.

"Det opstår, når den ene partner har en tendens til at kræve, nagge eller kritisere, mens den anden reagerer ved at trække sig eller undgå konfrontationen," siger Barton. 


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Parforhold | apr 01, 2013

Mysteriet er løst: Derfor falder vi igen-igen for machomænd

Rigtig mange fortrolige venindesnakke ender med det evindelige spørgsmål: "Hvorfor falder…

"Selvom det oftest er konen, der kræver at manden tager sig sammen, viste vores undersøgelse, at økonomiske problemer medførte et dårligere ægteskab pga. en stigende tendens for begge parter til at brokke sig."

"Når par er stressede over at løbe rundt, er de mere tilbøjelige til at opføre sig negativt - de er mere kritiske over for hinanden, og i forsvarsposition," siger Futris, der understreger, at taknemmelighed kan bryde denne cyklus og hjælpe med at overvinde den negative kommunikation.

"Alle par har uoverensstemmelser og skændes, og når de er stressede er de tilbøjelige til at skændes mere. Det der adskiller de ægteskaber, der holder fra dem, der ikke holder, er ikke hvor ofte de skændes, men hvordan de skændes og hvordan de behandler hinanden til daglig."

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?