Sex kræver hårdt arbejde

Intet kommer af sig selv - heller ikke et godt sexliv. Tværtimod kræver det arbejde og opfindsomhed.

 

Det viser en ny undersøgelse, hvor forskere fra University of Toronto i Canada har spurgt ind til 1.900 deltageres sexliv - og hvad de gør for at holde det vedlige.

Og hemmeligheden bag et lykkeligt sexliv i længerevarende forhold er erkendelsen af, at det kræver hårdt arbejde og at seksuel tilfredsstillelse ikke kommer af sig selv bare fordi I elsker eller holder af hinanden.

Forskellen på de to opfattelser - at det er nødvendigt at arbejde for det eller at seclivet mæsten er skæbnebestemt - har så stor betydning, at enten kan sikre eller underminere et god forhold, siger Jessica Maxwell, der er ph.d.-kandidat ved Institut for Psykologi.

"Folk, der tror på seksuel skæbne, bruger deres sexliv som et barometer for, hvor godt deres forhold er, og de tror, at problemer i soveværelset er udtryk for problemer i forholdet som helhed," siger Maxwell, der har fået undersøgelsen offentliggjort i Journal of Personality og Social Psychology.

"Men folk, der tror på at man skal udvikle sit sexliv, lader ikke deres sexliv påvirke deres tilfredshed med forholdet."

Hun mener, at der er en fase på omkring to til tre år, hvor seksuel tilfredsstillelse er høj i begge grupper, men fordelen ved at udvikle sexlivet viser sig efter denne indledende fase, når sexlysten bliver mere ukonstant.

"Vi ved, at pars behov for sex ændrer sig med tiden," siger Maxwell. 

"Dit sexliv er som en have, og det skal vandes og plejes for at bevare det."

Selv om hendes forskning ikke har undersøgt mediers indflydelse på folks opfattelse af sex, er det klart, at populærkulturen har fået os til at acceptere og forstå, at for eksempel fordelingen af husholdningsarbejdet kræver en ekstra indsats, bemærker Maxwell.

Men ligesom alle andre menneskelige relationer viser undersøgelsen at forskellene mellem de to opfattelser har flere nuancer af grå end sort og hvid.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Relationer | okt 19, 2016

Danmark er den vestlige verdens mest empatiske land

Danskerne er Skandinaviens mest empatiske folkefærd og iøvrigt et af…

Selv om mange kvinder er storforbrugere af historier eller TV-serier om romantik og et skæbnefællesskab, viste undersøgelsen, at de er mere tilbøjelige end mænd til at tro, at sex kræver en indsats i et længerevarende forhold.

"Jeg tror, ​​at det skyldes, at seksuel tilfredsstillelse kræver mere arbejde for kvinder," siger Maxwell. Selv om undersøgelsen viste, at udvikling af sexlivet kan udskyde ​​problemer i soveværelset, så hjælper de ikke meget, hvis problemerne bliver for store."

Der er også tegn på, at troen på at vort sexliv er skæbnebestemt, kan få os til at udvikle vores sexliv af hensyn til vores partner, men kun hvis vi er overbeviste om, at han/hun virkelig er den store kærlighed.

Resultaterne understreger vigtigheden af, at forstå, at problemer i soveværelset er normale, og ikke betyder at forholdet automatisk er i problemer.

Parforhold | apr 12, 2016

Parforhold øger chancen for at overleve kræft

Gifte mennesker har en overraskende større chance for at overleve en kræftdiagnose.
 

"Troen på at vores sexliv er skæbnebestemt og ikke kan udvikles har en masse ligheder med andre dysfunktionelle overbevisninger om sex, og jeg synes det er vigtigt at erkende og løse det."

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?