Du deler formentlig livsstil med dine venner og familie.

Lever du usundt - så skift vennerne ud

 

Drikker du lidt for meget? Eller har du usunde madvaner? Så overvej at droppe dine venner  - de fastholder dig nemlig formentlig i en usund livsstil.

En ny undersøgelse fra Gallup viser, at amerikanere - og formentlig også danskere - spiser og drikker som dem vi omgås. Altså kan man med lidt god vilje sige, at vi kan give venner og familie skylden, hvis vores livsstil ikke er som den burde være.

Gallups årlige undersøgelse af amerikanernes forbrugsvaner viser, at vi forbinder vores egne vaner med vores omgivelsers livsstil.

Undersøgelsen bestod af telefoninterviews af 2.027 amerikanere. Og 46 pct. af de interviewede sagde at de drak alkohol, og at deres venner og familie også drikker alkohol. Sammenlignet var det kun 30 pct. af dem, der slet ikke drak alkohol, der havde venner eller familie som drak.

Venners overvægt

Resultaterne dokumenterede også, at mennesker, som ryger, er dobbelt så tilbøjelige til at være sammen med andre rygere. Og ligeledes fandt forskerne, at overvægtige i højere grad har venner og familie, der er overvægtige.

Og der er en klar forbindelse mellem vores eget helbred og helbredet i den gruppe af venner og familie, vi omgås. Men forskerne ved ikke, om det er gruppen, der påvirker os, eller vi har en tendens til at vælge at omgås mennesker, som er ligesom os.

Men forskerne ved dog, at vores omgivelser er den største motivation til at få sundere vaner.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?