Skip to main content

Sådan undgår du at ferien bliver usexet

{module 177}
 
{module 187}

Ferietiden er højsæson for ubalance i underlivet. Uheldigt nok, fordi ferien ofte er netop det tidspunkt, hvor man rigtig gerne vil være i topform til sex.

Aktiv fritid i varmen, skønne svømmeture og genoplivning af et måske ellers lidt hverdagstræt sexliv. Sådan drømmer mange om at ferien skal blive. Men netop de elementer i en god ferie, kan også ødelægge balancen i underlivet.

Underlivsproblemer kan dæmpe en hver lyst til sex, bl.a. fordi man ikke føler sig særlig lækker, når problemerne giver sig udslag i udflåd, kløe, irritation, tørhed eller lugtgener.

Generne kan skyldes ubalance i vagina, som opstår bl.a. i forbindelse med varme, fugt, swimmingpools, saltvand, syntetisk tøj. Glatbarberede kvinder er også i større risiko. Bind og trusseindlæg kan desuden ødelægge balancen (plastikmembranen, som holder på væsken, holder også på varmen og fugtigheden).

Og så kan feriesex desværre være den udløsende faktor. Ved samleje kan manden nemlig efterlade svampeorganismer i vagina, og alene det at sæd har en pH-værdi på 8 mod at vagina har en pH-værdi på 4, kan udløse ubalancen. Desuden kan kondomer påvirke skedens balance.

PH-værdien skyldes indholdet af mælkesyrebakterier. Det sure miljø beskytter dig mod ubalance og infektioner.

Kuren findes

Men du kan bryde den onde cirkel. Den rette kur er et middel til at genoprette vaginas naturlige balance ved hjælp af mælkesyrebakterier.

{module 205}

Der findes flere produkter mod ubalance i underlivet. Men de, der tages som stikpiller, har den ulempe, at du så må bruge bind for at holde på væsken, hvilket igen er et problem især i varmen. Fugtig varme kan få  mælkesyrebakterierne til at dø igen.

Mange kvinder får ubalance i underlivet under menstruation. Og også i forbindelse med overgangsalderen er du særligt udsat, fordi slimhinderne bliver tyndere og mere sarte, og balancen i underlivet ændres, og ubalance i underlivet fører til infektioner.

Og rigtig mange kvinder oplever tilbagefald, fordi de ikke får den rette behandling. De går måske på apoteket og får en svampekur. Men det er ikke nok.

En undersøgelse viser, at 24 pct. har haft infektioner i årevis. 22 pct. får gentagne svampeinfektioner. Når svampeinfektionen er behandlet er det vigtigt at få genoprettet mikrofloraen i skeden, da den beskytter dig mod infektioner.

Hos nogle kvinder tager det tid før balancen er i orden og så er det man risikerer at få tilbagefald af svampeinfektionen, hvilket kan være er et stort problem. Derfor er det en god ide at tage et tilskud af mælkesyrebakterier sammen med svampekuren, og her er Femidur en god ide, da det er en kapsel der sluges, og dermed undgår du bind og trusseindlæg.

Ikke alle med disse problemer ved, at Femidur indeholder mælkesyrebakterier, der hører naturligt til i skeden og som er en kapsel der sluges – du får det bedre i løbet af et par dage, men tag kapslerne i 10 dage, så er du sikker på at din flora er i orden.

Tommelfingerregel:

Mærker du ikke noget, så er din balance i orden. Men det kan ændres meget hurtigt, så det er klogt at være forberedt.

Gode råd:

  1. Lad være med at gå i stramt tøj
  2. Undgå g-streng
  3. Undgå at gå med bind
  4. Brug intimsæbe med lav pH
  5. Overvej om kondom er den bedste prævention

Vær opmærksom på, at ubalance i underlivet kan opstå meget hurtigt, så det er klogt at være forberedt inden du tager på ferie, hvor det kan være bøvlet at skaffe behandling.

Husk at tage med på rejsen:

Hvis du vil undgå at skulle bruge stikpille, som kræver bind, så kan du købe kapsler til at sluge. Du kan købe Femidur på f.eks. www.webapoteket.dk .

Som stikpiller fås mælkesyrebakterier i flere udgaver, f.eks. under navnene Vivag og Ecovag.