Der er mange

9 myter om din hud og dens pleje

 

Vi smører os både med alverdens dyre cremer og gør i det hele taget alt for at bevare et ungdommeligt look, men er det det hele værd?

Vi smører os både med alverdens dyre cremer og gør i det hele taget alt for at bevare et ungdommeligt look, men er det det hele værd?

Hvis du tror, du ved en masse om hud og hudpleje, så vil du nok blive overrasket over, hvor meget af det, vi har troet på og hørt i årevis, faktisk viser sig at være noget vrøvl.

Brug din sunde fornuft og tal med din læge eller hudlæge, hvis din hud pludselig forandrer udseende.

1. Den rigtige hudcreme får din hud til at se ung ud

Der findes flere hundrede hudbehandlinger, som hævder, at de kan få dig til at se yngre ud eller kan bremse aldringsprocessen. For at reducere rynker er behandling med A-vitaminsyre (retinsyre) et godt bud.

Mange håndkøbsprodukter indeholder retinsyre, men det er svært at sige, om det ene produkt er bedre end det andet. De bedste måder at holde rynkerne i skak er at bruge solcreme og ikke at ryge.

2. Antibakteriel sæbe er bedst til at holde din hud ren

Huden er normalt fyldt med bakterier. Det er umuligt at holde huden helt fri for bakterier, og flere eksperter mener faktisk, at brugen af antibakterielle sæbe kan føre til flere antibiotika-resistente bakterier. Antibakteriel sæbe er ikke nødvendig til daglig brug. Almindelig sæbe er fint. Grundig og konsekvent vask af hænderne med ikke antibakteriel sæbe er med til at forhindre spredning af infektioner.

3. Chokolade og andre olieholdige fødevarer giver fedtet hud og akne

Sandheden er, at det er en olieagtig substans kaldet sebum, der forårsager akne. Sebum udskilles af huden, og i virkeligheden er der ingen beviser for, at bestemte fødevarer forårsager akne.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?