Skip to main content

Brystreduktion gør kvinder lykkeligere

{snippet eroad}
 
{module 187}

Linse Kessler ville formentlig ikke blive lykkeligere, men de fleste kvinder med for store bryster bliver både lykkeligere og får et bedre sexliv ved at få opereret dem mindre.

Brystreduktion resulterer i målbare forbedringer af sundhed og livskvalitet, rapporterer en ny undersøgelse i tidsskriftet Plastic and Reconstructive Surgery®.

Undersøgelsen blev lavet for at evaluere og bekræfte fordelene ved brystreduktion - en af de mest almindeligt udførte plastikkirurgiske procedurer.

Kvinder, der har ekstremt store bryster - eller føler at de har det - kan både lide under manglende social og psykisk trivsel, såvel som seksuel usikkerhed eller utilfredshed. Dertil kommer fysike problemer med vægten af brysterne, der kan give problemer med ryggen og med brystholdere, der kan være svære at finde i rette størrelse så remmene giver smerter i skuldrene.

{module 205}

Undersøgelsen viste signifikant forbedring for kvinder, der havde besvaret et spørgeskema om deres tilfredshed med udseendet af brysterne samt deres psykosociale, seksuelle og fysiske velbefindende.

Færre gener, mere tilfredse

På en 100-pointskala steg deres tilfredshed med brysternes udseende fra omkring 20 før operationen til mere end 80 bagefter.

Også deres psykosociale trivsel blev mere end fordoblet fra 41 point før til 84 point efter operationen.

Deres sexliv blev også markant forbedret fra 40 point før operationen til 78 point efter.

Deres fysiske trivsel i forhold til problemer med smerter i for eksempel ryg og skuldre steg fra 43 point til 81 point. 

Ud over at reducere smerter, førte brystreduktion til væsentlige forbedringer af deres søvn og evne til at træne.

Den nye undersøgelse er en vigtig bekræftelse af, at brystreduktion fører til forbedringer i fysisk og psykisk velvære.

Undersøgelsen er baseret på 49 patienter, hvoraf 78 procent besvarede spørgeskemaet både før og efter operationen.

"Fremgangen i fysisk aktivitet, faldet i risikoen for dyre kroniske medicinske lidelser og forbedring i den samlede livskvalitet giver al mulig grund til at lade denne procedure dække af forsikringen," skriver forskerne, der gør opmærksom på at fordelene ses kun ganske få uger efter brystreduktionen - allerede efter seks uger.

Også relativt små reduktioner i bryststørrelse medfører klare forbedringer - hvilket taler imod at sætte bestemte grænser for om en brystreduktion skal være gratis, mener forskerne.