Skip to main content

11 overraskende ekstra gevinster ved orgasmer

De fleste af os behøver ingen argumentation for at hoppe under dynen med en vi elsker. Det føles jo skønt – men her er endnu en god nyhed: Det er sundt, hvis kærligheden fører til orgasmer.

{snippet start}

Vidste du f.eks. lige præcis hvorfor en rigtig god omgang sex gør dig så mild og medgørlig bagefter? Eller hvad er forklaringen mon på, at kvinder åbenbart bliver i godt humør af at deres mænd får orgasme?

Du kan også her læse om, hvad orgasmen betyder for hvor længe du og din partner lever.

En af årsagerne til at orgasmer føles så godt er, at hjernen udløser ’glædeshormonet’ oxytocin, når de ’skønne små spasmer’ vælter frem. Nogle kalder også oxytocin for ’kærlighedshormonet’, fordi det spiller en vigtig rolle i de varme følelser mellem mennesker.

Her er 11 årsager til at orgasmer gør dit liv bedre.

1. Orgasmer får mænd til at være tro

Tyske forskere gennemførte i 2012 et eksperiment, hvor de testede påvirkningskraften i oxytocin. De mente, at høje doser af ’kærlighedshormonet’ ville få mænd til at overveje at være deres partnere utro. Så de gav en gruppe heteroseksuelle mænd tilskud af oxytocin og introducerede dem for en attraktiv kvinde. Mændene blev bedt om at sige, hvornår den lækre kvinde var på en passende afstand og hvornår det var for tæt på. Dem, som tog oxytocin og var i et parforhold foretrak en afstand til fristelsen, der var større end dem, der tog oxytocin og var singler. Det fik forskerne til at mene, at i stedet for at oxytocin fik mænd til at være utro, så fik hormonet i stedet for mænd til at i højere grad at beskytte deres parforhold.

2. Kvinders orgasmer får mænd til at fokusere bedre

Der er så meget hjernepower i orgasmer, at en organisation i San Francisco, som hedder One Taste, praktiserer ’orgasme meditation’, hvor to partnere fokuserer på, at kvinden skal have orgasme. Skuespilleren Karen Lorre har udtalt, at hun via One Tastes nye meditationsteknikker har opnået at få 11 orgasmer om dagen. Og mænd har udtalt, at de også oplever bedre sundhed udelukkende ved at give kvinder seksuel tilfredsstillelse. I en artikel i New York Times siger en mand, at det at han skulle koncentrere sin opmærksomhed omkring en lille knop på kvindens krop, styrkede hans koncentrationsevne på arbejde.

3. Orgasmer begrænser stress

Til et studie fra 2000 interviewede Carol Rinkleib Ellison 2.632 kvinder i alderen 23 til 90. Og her fandt hun ud af at 39 procent af dem, der onanerede, fortalte, at de gjorde det for at slappe af. Sexologen Beverly Whipple forklarer, at det er på grund af oxytocinen. Når man får orgasme, udløses oxytocin fra nervecellerne i den del af hjernen, som hedder hypothalamus, og ud i blodbanerne. Orgasmer virker derfor mod anspændthed da oxytocinen stimulererer følelser af varme og afslapning. Desuden viser forskning fra Groningen University i Holland, at når kvinder oplever orgasme, udviser amygdala, den del af hjernen, som er forbundet med angst og uro, næsten ingen aktivitet.

4. Orgasmer hjælper mod smerte

Der findes en del beviser på, at orgasmer kan lette alle former for smerter, herunder smerter ved leddegigt, smerter efter en operation og endda fødselssmerter. Dette skyldes oxytocin og endorfiner, bl.a. dokumenteret i en bog skrevet af Beverly Whipple, som viste, at kvinders tolerance overfor smerte øgedes med 74,6 procent, når de onanerede sig til orgasme.