Skip to main content

Kvinder får færre orgasmer med engangsknald

{snippet modul199}
 
{module 187}

Det er sværere for kvinder at opnå seksuel tilfredsstillelse ved tilfældig sex end når de er i forpligtende parforhold.

Ny forskning, hvor man har undersøgt 600 studerendes evne til at få orgasme, har vist, at kvinderne havde dobbelt så stor chance for at komme ved hjælp af oral sex, når de var i et forpligtende parforhold til sammenligning med når de var i seng med en mere tilfældig person.

De seneste resultater er offentliggjort på det årlige møde for International Academy of Sex Research og det årlige konvent for Psychological Science.

Ved en tidligere femårig undersøgelse af 24,000 studerende på 21 uddannelsesinstitutioner, fandt forskerne, at 40 procent af kvinderne fik orgasme i forbindelse med deres seneste løse seksuelle oplevelse, mens det var tilfældet for 80 procent af mændene. Til sammenligning fik 75 procent af kvinderne, der var i et fast forhold, orgasme sidste gang de var i seng med deres partner.

{module 239} 

Kvinderne er mindre frie

Ifølge forskerne er det interessante resultater, da moderne kvinder ofte er ligeså interesserede i tilfældige seksuelle forhold som mænd er.

”Vi tror, at man øver sig sammen med en fast partner, hvilket giver større succes med hensyn til orgasmer, og så mener vi også, at mændene er mere opmærksomme, når de er i et parforhold,” siger forsker i sociologi Paula England fra New York University.

Hun har også i tidligere forskning dokumenteret, at unge mænd er mindre fokuserede på, at kvinderne skal have glæde af samværet, når det drejer sig om tilfældig dating. Desuden føler kvinder sig ikke så frie til at sige, hvad de kan lide og hvad deres behov er, mener Paula England. Måske handler det også om, at kvinder stadig ikke føler, det er i orden, at de kaster sig ud i tilfældig sex, siger forskeren.

Sammenhængen kan også være, at det kvinder får ved et tilfældigt samleje, kan være meget langt væk fra det, der skal til for at de opnår orgasme. Ifølge en analyse af 32 undersøgelser gælder det for ca. hver fjerde kvinde, at hun kan få orgasme bare ved samleje. En anden tredjedel får sjældent eller aldrig orgasme ved samleje. Så der skal åbenbart mere til i mange tilfælde.