Dans smerterne væk

Dans kan mindske knæ- og hoftesmerter og også forbedre ens gang, så det er bare om at komme op af sofaen og ud på gulvet til en sving-om.

 

En ny, lille undersøgelse, der involverede 34 ældre, primært kvinder, med en gennemsnitsalder på 80, der alle havde smerter eller var stive i knæ eller hofter hovedsagelig på grund af gigt, dansede i 45 minutter op til to gange om ugen i 12 uger. En anden gruppe dansede slet ikke.

”Ved udgangen af de 12 uger, havde de, der dansede, færre smerter i knæ og hofter, og de var i stand til at gå hurtigere”, siger Jean Krampe, der er professor ved Saint Louis University.

Samtidig med de færre smerter faldt de dansendes brug af smertestillende medicin med 39 pct., mens kontrolgruppens brug steg med 21 pct.

Dansen havde også en indflydelse på deltagernes ganghastighed, som er meget vigtigt, da ældre, der går for langsomt, er mere tilbøjelige til at falde, blive indlagt eller kræver pleje fra andre.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Rosenolie kan lette menstruationssmerter, viser en ny undersøgelse, der sætter fokus på behandlingen af kvinders smerter.
Smerter | jan 20, 2015

Kvinder lider unødigt af smerter

Kvinder med smerter behandles ofte med midler, der enten er…

”Det betyder meget, at man har en vis ganghastighed, så man kan komme over gaden eller hurtigere på badeværelset, da det holder ældre funktionelle og uafhængige. I vores undersøgelse begyndte de, der dansede, ikke at gå dramatisk hurtigere, men deres ganghastighed steg i en positiv retning,” siger hun.

Studiet er offentliggjort i Geriatric Nursing.

Tags: smerter, dans, hofter, knæ

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?