Det er nu du skal lade sig vaccinere mod influenza

 

Influenza-sæsonen står for døren, så hvis du er ældre, bør du overveje at lade dig vaccinere. Da det tager omkring to uger efter vaccinationen, før din krop har udviklet fuld beskyttelse, så bør du gøre det i oktober.

Dagene bliver desværre kortere og kortere, og aftenerne mere og mere kølige. Pludselig er det efterår, og vi begynder at støde på folk med influenza.

Lægefagligt set er influenza en smitsom respiratorisk sygdom, der inficerer næse, svælg og lunger, og kan føre til alvorlige komplikationer, indlæggelse eller endog dødsfald. Lungebetændelse og bronkitis er eksempler på alvorlige influenza-relaterede komplikationer. 

Influenza  kan også medføre, at diabetes, astma og hjerte-og lungesygdom bliver værre. Selv raske mennesker kan få influenza og opleve alvorlige komplikationer. Selv om du hører til de heldige, der hurtigt er oppe på benene igen, så kan folk omkring dig være knap så heldige. Derfor kan en vaccination være en god idé, så du ikke kun beskytter dig selv, men også din familie, venner og kolleger.

Virus ændrer sig

Influenzavirus er under konstant forandring, og forskellige influenzavira cirkulerer og forårsager sygdom hver sæson. 

Derfor bliver der hvert år lavet nye vacciner for at beskytte mod den influenzavirus , som forskerne mener vil være den kommende sæsons mest almindelige. Og det er derfor, man skal lade sig vaccinere hvert år, hvis man altså vil.

Alle ældre på 65 +  bør lade sig vaccinere, medmindre de har høj risiko for at udvikle alvorlige komplikationer  - eksempelvis lungebetændelse - hvis de bliver syge af influenza. Mennesker med astma, diabetes og kronisk lungesygdom bør også lade være. Det samme gælder gravide.

Da vores immunforsvars beskyttelse mod vaccination falmer med tiden, så er den årlige vaccination vigtig, især for dem, der blev vaccineret i fjor.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?