Har du haft et hjerteanfald, skulle du måske ogsåoverveje at blive tjekket for diabetes.

Hjertesyge har risiko for uopdaget diabetes

 

Mindst ti procent af de mennesker, der har haft et hjerteanfald, kan også have en udiagnosticeret diabetes.

Det viser en ny undersøgelse, hvor forskerne undersøgte data fra 2.854 hjertepatienter, der ikke havde en kendt diagnose af diabetes.

Diabetes, som forårsager, at blodsukkeret når et farligt niveau, øger væsentligt risikoen for hjerteanfald, og to ud af tre personer med diabetes dør af hjerte-kar-sygdom, ifølge American Heart Association.

”Derfor er diagnosticering af diabetes hos patienter, der har haft et hjerteanfald, vigtig på grund af den rolle, diabetes spiller for hjertesygdomme," siger Susanne V. Arnold, der er læge og adjunkt på Saint Lukes Mid America Heart Institute og University of Missouri i Kansas City.

"Ved at opspore og behandle diabetes tidligt, kan vi være i stand til at forhindre yderligere kardiovaskulære komplikationer gennem kost, vægttab og livsstilsændringer ud over at tage medicin. En anden vigtig grund til at diagnosticere diabetes på tidspunktet for hjerteanfald er, at det kan føre til behandling for koronararterie sygdom, " siger hun.

Hun opfordrer mennesker, der har haft et hjerteanfald til at bede om en diabetes test, hvis andre i familien har eller har haft diabetes, eller de har andre  risikofaktorer såsom overvægt / fedme, fysisk inaktivitet og højt blodtryk. De, der allerede er diagnosticeret med diabetes, bør også bede om mere information om sygdommen, og hvordan den skal håndteres.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?